Családireceptkönyv.hu

Babfőzelék lightosabban


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 g száraz bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 1,5 ek almaecet
- só
- bors/borsikafű
- 2-3 tk pirospaprika
- 3 ek zabliszt
- 2 dl joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- víz, igény szerint (kb. 7-8 dl)

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket és puhulásig főzzük a babot. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Amikor már aránylag puha, kiveszünk egy merőkanállal, és egy tálban egy kevés liszttel, valamennyi főzőlével elturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, picit még turmixoljuk és visszaöntjük a főzelékbe. Adunk hozzá almaecetet, felforraljuk az egészet és ízesítjük még, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha hígnak tűnik, ne ess kétségbe, mert be fog sűrűsödni. Kivéve, ha nagyon híg. Akkor kell még bele liszt.

Jól illik mellé a fasírt, a vöröslencse fasírt, sült virsli.

Kinek a kedvence ez a recept?


Krisztián
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Krumpliganca
Krumpliganca

◾️A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. ◾️Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és sós vízben megfőzzük. ◾️Közben a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kati
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, kutterbe rakjuk, adunk hozzá szoba hőmérsékletű vajat, citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, lepürésítjük. A végén lehet hozz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Csőben sült karfiol recept
Csőben sült karfiol recept

A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A besamel készítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránkén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gombás ragu csicseriborsóval
Gombás ragu csicseriborsóval

1. Előző este megmostam és beáztattam a csicseriborsót. 2. Meghámoztam, majd 1x1 centis kockákra vágtam a padlizsánt, besózva félretettem. Megmostam és nagyobb kockákra vágtam a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk