menu

Családireceptkönyv.hu

Babfőzelék lightosabban


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 g száraz bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 1,5 ek almaecet
- só
- bors/borsikafű
- 2-3 tk pirospaprika
- 3 ek zabliszt
- 2 dl joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- víz, igény szerint (kb. 7-8 dl)

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket és puhulásig főzzük a babot. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Amikor már aránylag puha, kiveszünk egy merőkanállal, és egy tálban egy kevés liszttel, valamennyi főzőlével elturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, picit még turmixoljuk és visszaöntjük a főzelékbe. Adunk hozzá almaecetet, felforraljuk az egészet és ízesítjük még, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha hígnak tűnik, ne ess kétségbe, mert be fog sűrűsödni. Kivéve, ha nagyon híg. Akkor kell még bele liszt.

Jól illik mellé a fasírt, a vöröslencse fasírt, sült virsli.

Kinek a kedvence ez a recept?


Krisztián
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizs zöldséggel kínai módra
Rizs zöldséggel kínai módra

Főzd meg a rizst egy fedeles edényben, a következőképpen: két csésze rizs, három csésze víz. Ne felejts el sót tenni a vízbe! Amikor megfőtt, szűrd le a rizst, majd öblítsd le hide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)

A paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombával töltött káposzta recept
Gombával töltött káposzta recept

1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és olajban megdinszteljük. 2. A gombát lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk, így hamarabb enged levet a gomba. 3. A rizst is hozzáad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Brokkoli fasírt
Brokkoli fasírt

A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (Lehetőleg ne maradjon alatta víz!) A puhára főtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk