- 300 g száraz bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 1,5 ek almaecet
- só
- bors/borsikafű
- 2-3 tk pirospaprika
- 3 ek zabliszt
- 2 dl joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- víz, igény szerint (kb. 7-8 dl)
A babot előző este beáztatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket és puhulásig főzzük a babot. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Amikor már aránylag puha, kiveszünk egy merőkanállal, és egy tálban egy kevés liszttel, valamennyi főzőlével elturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, picit még turmixoljuk és visszaöntjük a főzelékbe. Adunk hozzá almaecetet, felforraljuk az egészet és ízesítjük még, ha szükséges.
Ha hígnak tűnik, ne ess kétségbe, mert be fog sűrűsödni. Kivéve, ha nagyon híg. Akkor kell még bele liszt.
Jól illik mellé a fasírt, a vöröslencse fasírt, sült virsli.
Főzd meg a rizst egy fedeles edényben, a következőképpen: két csésze rizs, három csésze víz. Ne felejts el sót tenni a vízbe! Amikor megfőtt, szűrd le a rizst, majd öblítsd le hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és olajban megdinszteljük. 2. A gombát lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk, így hamarabb enged levet a gomba. 3. A rizst is hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (Lehetőleg ne maradjon alatta víz!) A puhára főtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű