- 300 g száraz bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 1,5 ek almaecet
- só
- bors/borsikafű
- 2-3 tk pirospaprika
- 3 ek zabliszt
- 2 dl joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- víz, igény szerint (kb. 7-8 dl)
A babot előző este beáztatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket és puhulásig főzzük a babot. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Amikor már aránylag puha, kiveszünk egy merőkanállal, és egy tálban egy kevés liszttel, valamennyi főzőlével elturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, picit még turmixoljuk és visszaöntjük a főzelékbe. Adunk hozzá almaecetet, felforraljuk az egészet és ízesítjük még, ha szükséges.
Ha hígnak tűnik, ne ess kétségbe, mert be fog sűrűsödni. Kivéve, ha nagyon híg. Akkor kell még bele liszt.
Jól illik mellé a fasírt, a vöröslencse fasírt, sült virsli.
1. A mogyorót megpucoljuk, majd finomra daráljuk. 2. Hozzáadjuk, majd jól beledolgozzuk a többi hozzávalót és már kész is.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kukoricákat kettévágom. A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A vajat enyhén megolvasztom és belekeverem a fűszereket és a parmezán sajtot. Rövid időre hűtőbe teszem csak, hogy kenh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat a picike kókuszzsíron addig pirítottam, amíg isteni illatuk lett Mikor kihűlt, sóztam, fűszereztem, és morzsásra aprítottam a lenmagolajjal. Pici forrásvizet öntöttem hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket és tegyük egy nagy keverőtálba. (Ne nyomkodjuk ki!) A vöröshagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű