menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás trappista


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 6-8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csésze napraforgómag, 1/2 csésze kesudió, 1/2 csésze héjazott mandula, 1 csésze zabpehely, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 teáskanál őrölt mustármag, 1 teáskanál Himalája só, 1 pici lilahagyma reszelve, 3 nagy cikk fokhagyma reszelve, 1 ek darált szezámmag, 1/4 csésze inaktív sörélesztő pehely, 1 csésze nyers zabtej, 1/2 citrom leve, sűrítéshez: 1 csésze desztillált víz
1 púpozott evőkanál agar-agar pehely

Elkészítés:


A hozzávalókat zabtejben min. 2 órán keresztül áztatni, utána robotgéppel összedolgozni, majd botmixerrel finomra mixelni, majd beleönteni egy nagyobb tálba. A sűrítéshez az agar-agart vízzel lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett teljes olvadásig felforralni, majd beleönteni a magos masszába és jól összekeverni. Lehet úgy is, hogy két-háromfelé tölteni és így többféle ízesítést adni neki, a fűszerezéssel egyedivé lehet ezt az ételt is formálni.

Kiolajozott formában egy egész éjjel a hűtőben pihentetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet más magokkal is kombinálni, lehet az egészet csak napraforgóból készíteni, így az egész "sajt" alig 2-300 Ft-ból kijön.Ügyesen kell megválasztani a csészék nagyságát, ez az adag eléggé bőséges. A zabtej helyett is lehet más növényi tejet (pl: szója vagy mandula) használni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztás kocka
Káposztás kocka

A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét. A felforrósított zsiradékon karamellázz meg 1 kávéskanálnyi cukrot (kevergetve a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol

A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A besamel készítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

Elkészítés: A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a s...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összekeverjük a cukkinit a tojással, a zúzott fokhagy...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk