1 csésze napraforgómag, 1/2 csésze kesudió, 1/2 csésze héjazott mandula, 1 csésze zabpehely, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 teáskanál őrölt mustármag, 1 teáskanál Himalája só, 1 pici lilahagyma reszelve, 3 nagy cikk fokhagyma reszelve, 1 ek darált szezámmag, 1/4 csésze inaktív sörélesztő pehely, 1 csésze nyers zabtej, 1/2 citrom leve, sűrítéshez: 1 csésze desztillált víz
1 púpozott evőkanál agar-agar pehely
A hozzávalókat zabtejben min. 2 órán keresztül áztatni, utána robotgéppel összedolgozni, majd botmixerrel finomra mixelni, majd beleönteni egy nagyobb tálba. A sűrítéshez az agar-agart vízzel lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett teljes olvadásig felforralni, majd beleönteni a magos masszába és jól összekeverni. Lehet úgy is, hogy két-háromfelé tölteni és így többféle ízesítést adni neki, a fűszerezéssel egyedivé lehet ezt az ételt is formálni.
Kiolajozott formában egy egész éjjel a hűtőben pihentetni.
Lehet más magokkal is kombinálni, lehet az egészet csak napraforgóból készíteni, így az egész "sajt" alig 2-300 Ft-ból kijön.Ügyesen kell megválasztani a csészék nagyságát, ez az adag eléggé bőséges. A zabtej helyett is lehet más növényi tejet (pl: szója vagy mandula) használni.
A gombát megtisztítjuk, a szárát eltávolítjuk. Kiválogatunl belőle kb 30 dkg kalapot. A szárakat és a többi kalapot apró darabokra vágjuk. A kis kockákra vágott hagymát megpirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket apróra vágva olivaolajban összekeverni. A tetejére jön az omlett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat felaprítjuk, összekeverjük. Egy hosszúkás kenyérformát vagy kis kör kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk, belenyomkodjuk a masszát és közepes lángon 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű