- kb. 300 g brokkoli
- 2 tojás
- 2 db szikkadt teljes kiőrlésű zsemle vagy 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- zsemlemorzsa
◾️A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük.
◾️Ezután leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
◾️A zsemléket vízbe áztatjuk.
◾️Egy nagyobb tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a brokkolit, a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
◾️A zsemlét/kenyeret a vízből kinyomkodjuk és a mehet a tálba.
◾️Összeállítjuk a fasírt "tésztáját".
◾️Ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá 1-2 evőkanál zsemlemorzsát.
◾️Golyókat formázunk a masszából, és zsemlemorzsába forgatjuk őket.
◾️Bő, forró olajban kisütjük.
Párolt rizzsel, párolt zöldségekkel tálaljuk.
Házi mértékegységek súlya.
Elkészítési idő:Az avokádót törd össze villával egy kis tálban, add hozzá az aprított lilahagymát, pár csepp citromlét, csipetnyi sót és őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.
Elkészítési idő: pár percFelmelegítjük zsíradékot, és kisütjük benne a padizsánt (sötét barnára) és a krumplit. Összekeverjük egy edényben a gyömbért, zöldpaprikát, koriandert, kurkumát két-három evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra