vaj Olajozáshoz
1 tekercs leveles tészta
350 g ricotta (alternatív módon, krémsajt)
2 tojás
80 g finomra reszelt parmezán vagy füstölt sajt
130 g reszelt mozzarella vagy
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
1 teáskanál szárított oregánó
2 szál sárgarépa
1 zöld cukkini
1 sárga cukkini, ha nincs, 2 zöld
1 padlizsán
2 tk olívaolaj
Egy tortaformába vagy piteformába simítsuk bele a kinyújtott leveles tésztát. Tegyünk rá egy sütőpapírt, majd vakon süssük (hogy ne emelkedjen fel) 15 percig 180 fokon. Hagyjuk kihűlni egy kicsit.
A krémsajtot, a tojást, a sajtokat, a sót, a szerecsendiót és az oregánót összekeverjük, és a kihűlt tésztára kanalazzuk.
Egy zöldséghámozóval hosszában felszeleteljük a cukkinit, a répát és a padlizsánt, majd feltekerjük (rózsának), és a sajtkrém tetejére állítgatjuk. Ha a répát nem tudjuk tekerni, rakjuk 2 percre a mikróba)
Végül kenjük meg a zöldségeket is az olívaolajjal és süssük a lepényt 20 percig 180 ° C-on a sütőben.
A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele fe...
Elkészítési idő:Cukkinit lereszeljük majd megsózzuk, 10 percet állni hagyjuk majd jól kifacsarjuk. Ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és mindkét oldalát kókuszolajon aranybarnára sütjük. (Inkább...
Elkészítési idő:A zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre. Sózom,...
Elkészítési idő: 30 perc