1 doboz fehérbab konzerv ( a tartalma 30 dkg volt )
3 – 4 evőkanál friss citromlé avagy ízlés szerint
½ teáskanál tengeri só
½ teáskanál mustár ( az eredeti száraz mustárt ír, de nekem olyanom nem volt )
¼ csésze napraforgó olaj + néhány evőkanál olíva ( ezt mixelés közben látod majd )
Így használd a hozzávalókat:
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!
Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható, én a 2/3 – át be is dugtam a hidegbe, meglátjuk meddig bírja.
Egy ötlet: nagyon finom majonézt csináltam úgy,hogy a tojássárgája helyett egy kevés főtt kölest turmixoltam össze a szokásos hozzávalókkal. Még a színe is sárga lett a mustártól. Babosat is csináltam már, de szerintem ez a fajta jobban hasonlít az igazira.
A lencsét és a rizst főzzük meg az alaplében, néha keverjünk rajta egyet. Amikor megfőtt, nem kell leönteni róla az esetleg rajta maradt levet, csak le kell fedni és levenni a tűzh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa cukkinit megmossuk, a héját levágjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPadlizsánokat bevagdosom úgy hogy legyezőszerűen ki tudjam nyitni, közé paradicsomot és mozzarellát teszek, Himalája só,bors, oregáno, bazsalikom, pofonöntőm olívaolajjal,majd előm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPadlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű