1 doboz fehérbab konzerv ( a tartalma 30 dkg volt )
3 – 4 evőkanál friss citromlé avagy ízlés szerint
½ teáskanál tengeri só
½ teáskanál mustár ( az eredeti száraz mustárt ír, de nekem olyanom nem volt )
¼ csésze napraforgó olaj + néhány evőkanál olíva ( ezt mixelés közben látod majd )
Így használd a hozzávalókat:
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!
Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható, én a 2/3 – át be is dugtam a hidegbe, meglátjuk meddig bírja.
Egy ötlet: nagyon finom majonézt csináltam úgy,hogy a tojássárgája helyett egy kevés főtt kölest turmixoltam össze a szokásos hozzávalókkal. Még a színe is sárga lett a mustártól. Babosat is csináltam már, de szerintem ez a fajta jobban hasonlít az igazira.
Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, maj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit vékonyra reszeltem, besóztam, és kicsit állni hagytam, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodtam, hozzá adtam a szintén vékonyra reszelt répát és a fokhagymát. Fűszereztem, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományosan elkészítjük a lecsót. Amikor elkészült, kivesszük az összefonnyadt, összepöndörödött paprikát és paradicsomot, és beletesszük a paradicsompürét és a meghámozott ka...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: Könnyű