menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt zöldségköret


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g brokkoli
500 g karfiol
250 g sárgarépa (nyers, nagyobb)
200 g angol zeller
300 g cukkini
120 g póréhagyma
100 g gomba - csiperke/sampion
50 ml olívaolaj - extra szűz
800 ml víz
1 teáskanál só

Elkészítés:


A sárgarépát meghámozzuk, és felszeleteljük.
A gomba tönkjeit letörjük, és a külső részét eltávolítjuk.
Az angol zellert alsó részét levágjuk, vékonyan meghámozzuk, felszeleteljük.
A póréhagymát felszeleteljük.
A cukkinit hosszába félbevágjuk, és felszeleteljük.
A brokkolit, és a karfiolt falatnyi rózsákra szedjük.
A zöldségeket egy lábosba tesszük
A zöldségeket sózzuk, meglocsoljuk extra szűz olíva olajjal és felöntjük vízzel.
A lábost lefedjük, és a zöldségeket 30 perc alatt megpároljuk.
El is készült a gyors, és egészséges párolt zöldségköret.

Párolt zöldségköret

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
GRILLEZETT CUKKINIHASÁB PARMEZÁNNAL
GRILLEZETT CUKKINIHASÁB PARMEZÁNNAL

Újra kiderült, hogy a cukkini a nemcsak a világ legegészségesebb diétás zöldsége, de a legsokoldalúbb is. Fogyókúrához egyszerűen nem létezik kedvezőbb beltartalmi tulajdonságokkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Cukkini fasirt
Cukkini fasirt

A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk. A cukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapörkölt (paleo)
Gombapörkölt (paleo)

A gombapörkölthöz olajon (kacsazsíron az igazi, de ha épp nincs otthon, akkor használj nyugodtan kókuszolajat) dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd fel, kb. 2 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cukkínis sajtos golyócskák
Cukkínis sajtos golyócskák

Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk