400 g brokkoli
500 g karfiol
250 g sárgarépa (nyers, nagyobb)
200 g angol zeller
300 g cukkini
120 g póréhagyma
100 g gomba - csiperke/sampion
50 ml olívaolaj - extra szűz
800 ml víz
1 teáskanál só
A sárgarépát meghámozzuk, és felszeleteljük.
A gomba tönkjeit letörjük, és a külső részét eltávolítjuk.
Az angol zellert alsó részét levágjuk, vékonyan meghámozzuk, felszeleteljük.
A póréhagymát felszeleteljük.
A cukkinit hosszába félbevágjuk, és felszeleteljük.
A brokkolit, és a karfiolt falatnyi rózsákra szedjük.
A zöldségeket egy lábosba tesszük
A zöldségeket sózzuk, meglocsoljuk extra szűz olíva olajjal és felöntjük vízzel.
A lábost lefedjük, és a zöldségeket 30 perc alatt megpároljuk.
El is készült a gyors, és egészséges párolt zöldségköret.
A zsömléket vízbe áztatom, a meg főtt tojásokat lereszelem egy tészta reszelőn a kis lukun. Kinyomkodom a zsemléket és össze morzsikolom, hozzáadom a lereszelt tojásokat, petrezsel...
Elkészítési idő: 30 percA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: 301. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! 2....
Elkészítési idő: 40 perc