Családireceptkönyv.hu

Töltött tojás a sütőből


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre (fejenként 4 fél tojás):
8 nagy tojás
1 zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
marék petrezselyem
mustár

bors
tetszés szerint vékony sajtszeletek

Elkészítés:


A zsemlét annyi tejben, hogy ellepje, beáztatjuk.
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük egy külön tálba és villával összenyomkodjuk.
A megtisztított hagymát belereszeljük, majd az alaposan kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét is a sárgához keverjük. Sóval, borssal, mustárral, kedvünk szerint ízesítjük.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy lágy, tölthető masszát kapjunk. Beleadjuk az apróra összevágott petrezselymet és a tojásfeleket megtöltjük vele. Egy jénai, vagy más tűzálló tálat vékonyan kivajazunk és belehelyezzük, lehetőleg szorosan egymás mellé, a tojásfeleket.
Tejföllel bőven meglocsoljuk őket.
A sajtszeletekből annyi keskeny csíkot vágunk, ahány tojásfelünk van, összegöngyölítjük és beleszúrjuk a töltelékbe. Díszíthetjük petrezselyemlevelekkel. Esetleg besamell mártással is leönthetjük.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirulásig sütjük.
Melegen ajánlom, nagyon finom, elronthatatlan, örök darab a listámon..

Trükkök, tippek, praktikák:


Igyekszem hozzávalónak jó nagy tojásokat venni, bár ez időnként feladat elé állít. A belevalók variálhatók, néha apróra vágott sonkát, gombát vagy szardellát is teszek bele. Jó ropogós baguette-ot, vagy friss, magamsütötte gyökérkenyeret kínálok mellé.
Ha véletlenül marad belőle, hidegen is kiváló!
Főételként, étvágytól függően, természetesen több tojással számoljunk...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tócsni karfiolos felültéssel
Tócsni karfiolos felültéssel

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
zöldségragu
zöldségragu

Vágjuk fel a lilahagymát vastagabb szeletekre. Kockázzuk fel nagyobb darabokra az édesburgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel ujjnyi vastag szeletekre (a zöld részéből is használju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dödölle
Dödölle

Meghámozom a krumplit és hasábokra szelem. Felteszem főni annyi vízbe, hogy ellepje. Mikor már megpuhult és elfőtte a levét, jól összetöröm villával. Beleszórom a lisztet, és jól e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fóliában sült kukorica
Fóliában sült kukorica

A kukoricákat megtisztítjuk, a leveleket és a hajat leszedjük róluk, a csövek végeit levágjuk. Bekenjük őket vajjal - 1-1 teáskanálnyi per cső -, alufóliára fektetjük kettesével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk