Hozzávalók 4 személyre (fejenként 4 fél tojás):
8 nagy tojás
1 zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
marék petrezselyem
mustár
só
bors
tetszés szerint vékony sajtszeletek
A zsemlét annyi tejben, hogy ellepje, beáztatjuk.
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük egy külön tálba és villával összenyomkodjuk.
A megtisztított hagymát belereszeljük, majd az alaposan kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét is a sárgához keverjük. Sóval, borssal, mustárral, kedvünk szerint ízesítjük.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy lágy, tölthető masszát kapjunk. Beleadjuk az apróra összevágott petrezselymet és a tojásfeleket megtöltjük vele. Egy jénai, vagy más tűzálló tálat vékonyan kivajazunk és belehelyezzük, lehetőleg szorosan egymás mellé, a tojásfeleket.
Tejföllel bőven meglocsoljuk őket.
A sajtszeletekből annyi keskeny csíkot vágunk, ahány tojásfelünk van, összegöngyölítjük és beleszúrjuk a töltelékbe. Díszíthetjük petrezselyemlevelekkel. Esetleg besamell mártással is leönthetjük.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirulásig sütjük.
Melegen ajánlom, nagyon finom, elronthatatlan, örök darab a listámon..
Igyekszem hozzávalónak jó nagy tojásokat venni, bár ez időnként feladat elé állít. A belevalók variálhatók, néha apróra vágott sonkát, gombát vagy szardellát is teszek bele. Jó ropogós baguette-ot, vagy friss, magamsütötte gyökérkenyeret kínálok mellé.
Ha véletlenül marad belőle, hidegen is kiváló!
Főételként, étvágytól függően, természetesen több tojással számoljunk...
Bécsi tök EM 220 C 220 C -> 30 perc 200 C -> 30 perc 160 C -> 20-30 perc Kanadai tök Majdnem úgy, mint a bécsi
Elkészítési idő: 80-90 perc Nehézség: NehézEgy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat, majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Simára kidolgozzuk,...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel áttörjük. Mikor langyosra hűlt, a tojásokat és a zsemlemorzsát is hozzákeverjük. Ha nem elég szi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű