Hozzávalók a gombóchoz:
1 csészényi barna rizs
2 ek barna rizsdara
1 kk tiszta só
1 kisebb héjában főtt krumpli
3 szál répa (lereszelve)
2 maréknyi brokkoli rózsa
1 fej lilahagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
Szósz:
3 pici héjában főtt krumpli
5 dkg kesudió
3 fej hagyma (lila, vörös vegyesen)
4 cikk fokhagyma
1 ek kókuszolaj
2 tk pirospaprika
1 kápia paprika
2 ek házi ketchup
1 szál répa reszelve
1 pici darab zeller
1 ek bio citrom leve
1 kk fehérbors
1 kk tiszta só
1 tk őrölt köménymag
A rizst megfőztem, és mikor már majdnem elkészült, beleszórtam a rizsdarát. Azzal is főztem még 5-10 percig, aztán fedő alatt hagytam, hogy megszívja magát.
Amikor meghűlt, hozzáadtam a nyers zöldségeket, és összeturmixoltam őket. Fagyis kanállal gombócokat szaggattam belőle, és a tálkám közepére tettem ;)
A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam, és a kókuszzsíron megpirítottam.
Ennyi volt a főzős része, a továbbiakban az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, és addig öntöttem hozzá a friss forrásvizet, amíg megfelelő, szószos állapotba került ;)
A sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük. Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket vágd fel vékony szeletekre, majd párold lefedve kevés vízzel és a fűszerekkel. Ha megpuhultak, pirítsd meg a zöldségeket kissé az olajon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban kézi habverővel néhány mozdulattal felvertem a tojást, majd hozzáadtam a sárgaborsólisztet és eldolgoztam. Apránként hozzáöntöttem a tejet és csomómentesre kevertem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű