Hozzávalók a gombóchoz:
1 csészényi barna rizs
2 ek barna rizsdara
1 kk tiszta só
1 kisebb héjában főtt krumpli
3 szál répa (lereszelve)
2 maréknyi brokkoli rózsa
1 fej lilahagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
Szósz:
3 pici héjában főtt krumpli
5 dkg kesudió
3 fej hagyma (lila, vörös vegyesen)
4 cikk fokhagyma
1 ek kókuszolaj
2 tk pirospaprika
1 kápia paprika
2 ek házi ketchup
1 szál répa reszelve
1 pici darab zeller
1 ek bio citrom leve
1 kk fehérbors
1 kk tiszta só
1 tk őrölt köménymag
A rizst megfőztem, és mikor már majdnem elkészült, beleszórtam a rizsdarát. Azzal is főztem még 5-10 percig, aztán fedő alatt hagytam, hogy megszívja magát.
Amikor meghűlt, hozzáadtam a nyers zöldségeket, és összeturmixoltam őket. Fagyis kanállal gombócokat szaggattam belőle, és a tálkám közepére tettem ;)
A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam, és a kókuszzsíron megpirítottam.
Ennyi volt a főzős része, a továbbiakban az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, és addig öntöttem hozzá a friss forrásvizet, amíg megfelelő, szószos állapotba került ;)
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk...
Elkészítési idő:1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal. 2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalap...
Elkészítési idő: 35 percTésztát meggyúrjuk majd a hűtőben pihentetjük amíg a tölteléket elkészítjük. 180°C-on légkeverésesen 40-50 percig sütjük, de nézni kell.
Elkészítési idő: 2 óra