2-2,5 kg krumpli (csicsóka),2 db tojás,ízlés szerint,só,bors,örőlt kömény,zúzót fokhagyma,apróra vágott petrezselyemzöld,zsemlye morzsa
,a krumplit a reszelő nagyobb felén le reszelem és állni hagyom,majd le öntöm róla a levet,és ki nyomkodom,bele teszem a tojásokat,bele teszem a sót,borsot,köményt,fokhagymát és petrezselyem zöldet,majd hozzáadók annyi zsemlyemorzsát amennyit fel vesz,össze gyúróm és kisebb gómbocokat formálok belőle.vagy hosszúkásra formázóm és forró nem sistergő olajban ki sütőm. .
Összekeverni, kb. 8 lepényt sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, felaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLecsöpögtetjük a tonhalat, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel. Forró pirítós kenyérre kenve tálaljuk
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű6 db zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán, majd 1,5 csésze főtt rizst, 1,5 csésze reszelt sajtot, 1 ek apróra vágott vör...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes