2-2,5 kg krumpli (csicsóka),2 db tojás,ízlés szerint,só,bors,örőlt kömény,zúzót fokhagyma,apróra vágott petrezselyemzöld,zsemlye morzsa
,a krumplit a reszelő nagyobb felén le reszelem és állni hagyom,majd le öntöm róla a levet,és ki nyomkodom,bele teszem a tojásokat,bele teszem a sót,borsot,köményt,fokhagymát és petrezselyem zöldet,majd hozzáadók annyi zsemlyemorzsát amennyit fel vesz,össze gyúróm és kisebb gómbocokat formálok belőle.vagy hosszúkásra formázóm és forró nem sistergő olajban ki sütőm. .
A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 u...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet er...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPikáns karfiolrózsák 2016. augusztus 25. - Heni süt neked Szeretem a karfiolt. Leginkább a sokféle felhasználási módja miatt. Például az is nagyon tetszik benne, ahogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű