5 kg padlizsán
2,5 kg husos kápia,és pritamin paprika vegyesen
2,5 dl paradicsompüré(vagy sűrű lé)házi
2-3 ek.só
1 púpos ek.fekete őrőlt bors
2 kg vöröshagyma
2-3 babérlevél
7 dl olaj
Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megpároljuk a hagymát a megsütött padlizsán héját Leszedjük és a padlizsánt feldaraboljuk vagy összeturmixoljuk a hagymás olajhoz hozzátesszük a felszeletelt három kiló kápia paprikát és 20 perc alatt át pároljuk.A felaprított padlizsánt hozzákeverjük és összeforraljuk kb egy óra alatt
Az egészet ledaráljuk majd majd kb két és fél liter deciliter paradicsompürét adunk hozzá ,a sót és a borsot.
A végén tesszük hozzá a külön megfőzött babot, majd forrón üvegekbe szedjük úgyhogy teli legyen, és az üveget azonnal lezárjuk. Fejére állítjuk majd pár perc múlva berakjuk száraz dunsztba körülbelül két napra
A padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/11/lilahagyma-lekvar.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagyma krém sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is. A med...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű