5 kg padlizsán
2,5 kg husos kápia,és pritamin paprika vegyesen
2,5 dl paradicsompüré(vagy sűrű lé)házi
2-3 ek.só
1 púpos ek.fekete őrőlt bors
2 kg vöröshagyma
2-3 babérlevél
7 dl olaj
Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megpároljuk a hagymát a megsütött padlizsán héját Leszedjük és a padlizsánt feldaraboljuk vagy összeturmixoljuk a hagymás olajhoz hozzátesszük a felszeletelt három kiló kápia paprikát és 20 perc alatt át pároljuk.A felaprított padlizsánt hozzákeverjük és összeforraljuk kb egy óra alatt
Az egészet ledaráljuk majd majd kb két és fél liter deciliter paradicsompürét adunk hozzá ,a sót és a borsot.
A végén tesszük hozzá a külön megfőzött babot, majd forrón üvegekbe szedjük úgyhogy teli legyen, és az üveget azonnal lezárjuk. Fejére állítjuk majd pár perc múlva berakjuk száraz dunsztba körülbelül két napra
1. Néhányszor mossuk át jó alaposan a csicseriborsót, és tiszta vízben egy éjszakán át áztassuk. Hagyjunk elég vizet a tálban a csicseriborsón, mert a víz nagy részét fel fogja szí...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA félbevágott padlizsánokat 180 C-on légkeverés nélkül kb. 45 -50 perc alatt átsütöm. Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágom, a fokhagymát áttöröm. A megsült padlizsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMentás zöldborsókrém - a borsót sós vízben puhára főztem, a leve nagy részét leöntöttem, majd kicsit kihűtöttem. Akkor egy csokor mentával összeturmixoltam. ? Hummus - 3 ek szezám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű