2 nagyobb padlizsán
0,5 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd folkhagyma
bors
só
majonéz
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az olajjal, hozzákeverjük fakanállal a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és egy kevés majonézzel. Pirítóssal a legjobb.
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűPadlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát daraboljuk fel, a cukkinit alaposan mossuk meg, majd reszeljük le, a fokhagymát is vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, tegyük rá a fokhagym...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: Könnyű