2 nagyobb padlizsán
0,5 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd folkhagyma
bors
só
majonéz
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az olajjal, hozzákeverjük fakanállal a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és egy kevés majonézzel. Pirítóssal a legjobb.
A sárgaborsót másfélszeres vízbe pakolom, a fokhagymákat hámozom és belehajítom, a citrom héjat belereszelem, a babér is beugrik, és persze a só és a bors. Fedő alatt fortyogtato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, paprikákat ledaráljuk Egy nagy fazékba tesszük az olajat és megdinszteljük a vöröshagymát majd a fokhagymát beletesszük a ledarált zöldséget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű