2 nagyobb padlizsán
0,5 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd folkhagyma
bors
só
majonéz
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az olajjal, hozzákeverjük fakanállal a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és egy kevés majonézzel. Pirítóssal a legjobb.
Elkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Néhányszor mossuk át jó alaposan a csicseriborsót, és tiszta vízben egy éjszakán át áztassuk. Hagyjunk elég vizet a tálban a csicseriborsón, mert a víz nagy részét fel fogja szí...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is vágjuk darabokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a cukkinit. Fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű