Családireceptkönyv.hu

Chili szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát

Elkészítés:


A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Szószok, Zöldkrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CUKKINIKRÉM *
CUKKINIKRÉM *

a cukkinit megmossuk, a héját levágjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a cukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymahab
Fokhagymahab

A megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Házi hummusz recept egyszerűen
Házi hummusz recept egyszerűen

A csicseriborsót megfőzzük majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, aprítógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tahinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat, és pulzál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bazsalikom pesto
Bazsalikom pesto

A bazsalikom leveleket megmosom, kicentrifugázom. Beleteszem az aprítóba, hozzáteszek kevés sót, borsot, olívaolajat. Üvegekbe teszem, néhány hétig hűtőben is eláll. Ha tovább ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk