15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA sárgaborsót másfélszeres vízbe pakolom, a fokhagymákat hámozom és belehajítom, a citrom héjat belereszelem, a babér is beugrik, és persze a só és a bors. Fedő alatt fortyogtato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is vágjuk darabokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a cukkinit. Fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikom leveleket megmosom, kicentrifugázom. Beleteszem az aprítóba, hozzáteszek kevés sót, borsot, olívaolajat. Üvegekbe teszem, néhány hétig hűtőben is eláll. Ha tovább ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz