15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Vágjatok ketté két kiló padlizsánt. Irdaljátok be a húsát. Dörzsöljétek be sóval, olajjal. Tegyétek kb. 30 percre a 180 fokos sütőbe. Amíg sül, vágjatok apróra (akár robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 15 perc de a répának kevés vol.Úgyhogy 165 fokon 15 perc még.Közbe néha megkevertem.Majd turmixoltam.Pompás lett.?Hús mellé,melegszendvicsre,pizza/tortilla alapra,tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű