menu

Családireceptkönyv.hu

Chili szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát

Elkészítés:


A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Szószok, Zöldkrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán tonhalkrém
Vegán tonhalkrém

Mindent bele kell tenni a turmixba és összeturmixolni.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű padlizsánkrém
Egyszerű padlizsánkrém

A padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bazsalikom pesto
Bazsalikom pesto

A bazsalikom leveleket megmosom, kicentrifugázom. Beleteszem az aprítóba, hozzáteszek kevés sót, borsot, olívaolajat. Üvegekbe teszem, néhány hétig hűtőben is eláll. Ha tovább ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Gulyás krém
Gulyás krém

Gulyáskrém elkészítés házilag: A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk