15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1. Néhányszor mossuk át jó alaposan a csicseriborsót, és tiszta vízben egy éjszakán át áztassuk. Hagyjunk elég vizet a tálban a csicseriborsón, mert a víz nagy részét fel fogja szí...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem csipetnyi sóval, cukorral, mustárral, kevés borssal (majonéz ízesítés). Hozzákeverem a majonézt, megkóstolom. Ezután teszem bele a vegetát, az apróra vágott újh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes