-30 dkg medvehagyma
- 2 db puha vaj (50 dkg )
- ízlés szerint só,bors
A medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítás volt mostanig nyomózsákkal csókokat csináltam sütőpapírral kibélelt tálcákba és úgy fagyasztottam le de így praktikusabb)és a fagyra teszem addig míg megfagy ,mikor megfagyott kiszedem a formákból műanyag zacskókban vagy műanyag dobozba a fagyasztóba tárolom....szószokban,mártásokban levesekben sőt sült húsokra is használom.
1. Néhányszor mossuk át jó alaposan a csicseriborsót, és tiszta vízben egy éjszakán át áztassuk. Hagyjunk elég vizet a tálban a csicseriborsón, mert a víz nagy részét fel fogja szí...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, paprikákat ledaráljuk Egy nagy fazékba tesszük az olajat és megdinszteljük a vöröshagymát majd a fokhagymát beletesszük a ledarált zöldséget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű