menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas Medvehagyma télire


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-30 dkg medvehagyma
- 2 db puha vaj (50 dkg )
- ízlés szerint só,bors

Elkészítés:


A medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítás volt mostanig nyomózsákkal csókokat csináltam sütőpapírral kibélelt tálcákba és úgy fagyasztottam le de így praktikusabb)és a fagyra teszem addig míg megfagy ,mikor megfagyott kiszedem a formákból műanyag zacskókban vagy műanyag dobozba a fagyasztóba tárolom....szószokban,mártásokban levesekben sőt sült húsokra is használom.

Vajas Medvehagyma télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Zöldkrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lilla
Steiner Kristóf-féle guacamole
Steiner Kristóf-féle guacamole

1. Félbevágom az avokádót, a belsejét egy tálba kanalazom és kissé szétnyomkodom villával. 2. A cukkinit meghámozom,majd apróra kockázom ( amilyen apróra csak megy). A paradicsom...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zakuszka(erdélyi)
Zakuszka(erdélyi)

Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymahab
Fokhagymahab

A megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sültpaprikás padlizsánkrém
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Sültpaprikás padlizsánkrém

A padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk