-30 dkg medvehagyma
- 2 db puha vaj (50 dkg )
- ízlés szerint só,bors
A medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítás volt mostanig nyomózsákkal csókokat csináltam sütőpapírral kibélelt tálcákba és úgy fagyasztottam le de így praktikusabb)és a fagyra teszem addig míg megfagy ,mikor megfagyott kiszedem a formákból műanyag zacskókban vagy műanyag dobozba a fagyasztóba tárolom....szószokban,mártásokban levesekben sőt sült húsokra is használom.
A padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 15 perc de a répának kevés vol.Úgyhogy 165 fokon 15 perc még.Közbe néha megkevertem.Majd turmixoltam.Pompás lett.?Hús mellé,melegszendvicsre,pizza/tortilla alapra,tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökmagot kávédarálóban megőröljük. Evőkanállal kimérünk ugyanannyit a darált tökmagból és kefírből/joghurtból. (Nekem mindkettő 5 evőkanálnyi lett.) Sózzuk, apróra vágott menta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű