Családireceptkönyv.hu

Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db fadobozos camembert sajt
1 ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
0,5 dl száraz fehérbor
1 rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
3-4 gerezd fokhagyma
2 csipet szárított oregánó
1 mokkáskanál cayenne bors
10 dkg jófajta szeletelt sonka

Elkészítés:


1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.
2. A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül.

Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges-sajtos quiche
Zöldséges-sajtos quiche

1. A tésztához elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük. 2.A...

Elkészítési idő: 45 PERC + PIHEN
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Cukkinikrokett
Cukkinikrokett

A cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos napraforgó
Spenótos napraforgó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk