Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db fadobozos camembert sajt
1 ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
0,5 dl száraz fehérbor
1 rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
3-4 gerezd fokhagyma
2 csipet szárított oregánó
1 mokkáskanál cayenne bors
10 dkg jófajta szeletelt sonka

Elkészítés:


1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.
2. A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül.

Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Sajtkrokett
Sajtkrokett

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Téli tekercs - ázsiai ízekkel
Téli tekercs - ázsiai ízekkel

A földimogyorót finomra aprítjuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, félretesszük. A serpenyőben kevés olajat hevítünk tűzforróra és jól lepirítjuk a gombát. Hozzáadjuk a vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos cukkinigolyók
Sajtos cukkinigolyók

Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta

A padlizsánt grillen, platnin vagy kemencében megsütjük. Fontos a sütés módja, mert a saláta lényegét a füstös íz adja. Ha puhára sült, a szenes héjat lefejtjük, a húst pedig kis h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk