15 dkg sárgaborsó
só
bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd duci fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezután hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, esetleg kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól összegyúrjuk. Megformázzuk a fasírtokat, morzsába hempergetjük, majd kevés, forró olajban kisütjük őket.
Előfordult, hogy szétpergett sütés közben, tojás hozzáadásával lett tökéletes az állaga.
Az édesburgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt egészen vékony csíkokra elvagdossuk, majd elkészítjük a páclét: az olívaolajba beleszórjuk a fűszereket és összekeverjük. Egy kenőtoll segítségével megkenjük a vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket és tegyük egy nagy keverőtálba. (Ne nyomkodjuk ki!) A vöröshagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vargányákat letisztogattam kis ecsettel, a szárukat megkapirgáltam ahol földes volt. Fél centis szeletekre vágtam. A wokot jól felforrósítottam, a háromféle zsiradékot beletett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű