Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó fasírt


Írta:

Elk. idő: kb. 45 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


15 dkg sárgaborsó

bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd duci fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezután hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, esetleg kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól összegyúrjuk. Megformázzuk a fasírtokat, morzsába hempergetjük, majd kevés, forró olajban kisütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előfordult, hogy szétpergett sütés közben, tojás hozzáadásával lett tökéletes az állaga.

Sárgaborsó fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Habos túrós pite
Habos túrós pite

cm-es tepsiben készül) A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epres túrótorta
Epres túrótorta

Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod. A fehérjéket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt – olcsó, gyors
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt – olcsó, gyors

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás sajtsaláta könnyed finomság
Almás sajtsaláta könnyed finomság

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk