menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás köles fasírt


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kb.: 100 g nyers köles
2 db közepes főtt krumpli
2 evőkanál sárga borsó liszt
teljes kiörlésű panír morzsa
2 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál bio margarin
örölt fekete bors

Elkészítés:


A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával kevés sóval és összekevrjük a kölessel.
Krumpli nyomon bele nyomjuk a főtt krumplit, bele tesszük a sárga borsó lisztet, margarint , préselt fokhagymát, borsózzuk. Össze dolgozzuk a hozzávalókat és egyenként vizes kézzel fasírtokat formázunk.
Meghempergetjük őket a panír morzsában és kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós-spenótos lepény
Túrós-spenótos lepény

A mirelit spenótot olvaszd fel. A liszthez add hozzá a nagyobb darabokra tördelt kemény vajat, és kézzel gyúrd össze morzsás állagúra. Fűszerezd csipetnyi sóval, borssal. Egy-két e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Citromos zöldborsókrém
Citromos zöldborsókrém

A zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...

Elkészítési idő: 13 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Rakott karfiol brokkolival fogyókúrásan recept
Rakott karfiol brokkolival fogyókúrásan recept

Szedjük rózsáira a karfiolt, öblítsük le, és tegyük fel főni egy leveskockával. Míg a karfiol fő, szedjük rózsákra a brokkolit is. Mikor a karfiol félkész, tegyük a vízbe a brokk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Gombapöri
Gombapöri

Hagymát, paprikát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés olajban. Lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, lehámozott, felkockázott paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk