Kb.: 100 g nyers köles
2 db közepes főtt krumpli
2 evőkanál sárga borsó liszt
teljes kiörlésű panír morzsa
2 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál bio margarin
örölt fekete bors
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával kevés sóval és összekevrjük a kölessel.
Krumpli nyomon bele nyomjuk a főtt krumplit, bele tesszük a sárga borsó lisztet, margarint , préselt fokhagymát, borsózzuk. Össze dolgozzuk a hozzávalókat és egyenként vizes kézzel fasírtokat formázunk.
Meghempergetjük őket a panír morzsában és kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük.
A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűElkészítés 4-5 személyre! Végy lehetőleg 5-6 db. nagyobb nagyobb burgonyát és a héjába főzd meg kb. 2/3-ra,majd vágd hosszába félbe és ha van karalábé vájod azzal ha nincs egy kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél cm vastagra felszeleteljük, sós olivaolajjal megkenjük. A szeletelt padlizsánok felére vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, bazslikomle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst szokásos módon megfőzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, lepirítjuk rajta az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, és rádobjuk a felszeletelt hagymát, chilipelyhet. K...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű