3 db közepes cukkini
10 dkg sajt reszelve
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3-4 evőkanál liszt (teljes kiörlésű is lehet)
fél kiskanál szódabikarbóna
só
bors
A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha fiatal cukkinik, nem fontos meghámozni, amúgy meg lehet. A lereszelt cukkinit jól besózzuk, átkeverjük a sóval és félretesszük 15 percre, hogy levet engedjen. Ha letelt a 15 perc, kézzel kinyomkodjuk a levét.
A kinyomkodott cukkinihez adjuk az előre lereszelt sajtot, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, beleütjük a 2 tojást és hozzáadjuk a 3-4 kanál lisztet (sima fehérliszt, vagy teljes kiörlésű), a fél kiskanál szódabikarbónát, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük. A szódabikarbóna úgy fog működni, mint a sütőpor a süteményekben, kicsit megpuffadnak majd tőle a fasírtocskák, de annál egészségesebb. Inkább a patikában kapható szódabikarbónát javaslom, annak biztosan nincs mellékíze.
Serpenyőben kevés vajat, zsírt, vagy kókuszzsírt hevítünk. Az elkészült masszából egy kanállal adagolunk kis halmocskákat a serpenyőbe, kicsit lelapítjuk, formára igazítjuk őket. Pár perc alatt megpirul az alja, ekkor egy lapáttal óvatosan megfordítjuk. Ha a másik oldala is megpirult, kész is. Két kör között pótolhatjuk a zsiradékot, ha szükséges.
Köretnek bármi illik mellé, én most édesburgonyát sütöttem hozzá sütőben. Jó étvágyat! :)
1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk. 2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Folyó csapi víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a karfiolt, és szedd szét rózsákra. Sós vízben főzd 15 percig, majd csöpögtesd le alaposan. Keverd össze a lisztet, a reszelt sajtot és a curryt egy csipet sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-8 évig csíraképes a görögdinnye, a sárgadinnye, az uborka, a spárgatök és a sütőtök vetőmagja. - 4-5 évig megőrzi a csíraképességét a káposztafélék, a fejes saláta, a spenót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz