Fél kg sütőtök /reszelve/
1-2 ek olívaolaj
1 kk só
1 kk bors /őrölt/
1-2 ek méz
1-2 cikk fokhagyma
A tököt lereszeljük nyersen. Egy serpenyőbe teszünk olajat és pár percig meg dinszteljük benne a reszelt tököt. Megszórjuk a finomra vágott fokhagymával és tovább pároljuk. Tányérra szedjük és szétválasztjuk. Egyik felére teszünk 1-2 kanál mézet és a másik felére meg őrölt borsot és sót szórunk.
Nagyon finom mindenféle tökből el lehet készíteni. Frissen fogyasztani és enni sósat is meg édeset is. Így tettünk az egészségükért is, ha éppen elegünk van már a sok húsból.
A megmosott medvehagymát összeszecskázod, durvára. A mogyorót kicsit összetöröd, és szárazon megpirítod serpenyőben. Ezeket a sajttal, olívaolajjal együtt beleteszed egy darálóba...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A morzsát olajon aranybarnára pirítjuk, beleforgatjuk a karfiolokat ès tálalás előtt meglocsoljuk tejföllel.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű