20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 tojás
4 evőkanál liszt
1 fokhagymagerezd
8-10 szál petrezselyemzöld (elhagyható)
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipetnyi só
a panírozáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: petrezselymes újburgonya paradicsom
1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt
fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.
2. Olajos kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből.
3. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd bő, forró olajban kisütjük.
Frissen, forrón a legfinomabb.
Petrezselymes újburgonyával körítve, paradicsommal díszítve tálaljuk.
elkészítés A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A bacont kipirítjuk é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűCsak alá kell a szaftot megcsinálni és közben 10-15 percenként átlocsolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét. 2. Egy tálban összkevejük a cukkinit a tojással, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű