20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 tojás
4 evőkanál liszt
1 fokhagymagerezd
8-10 szál petrezselyemzöld (elhagyható)
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipetnyi só
a panírozáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: petrezselymes újburgonya paradicsom
1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt
fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.
2. Olajos kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből.
3. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd bő, forró olajban kisütjük.
Frissen, forrón a legfinomabb.
Petrezselymes újburgonyával körítve, paradicsommal díszítve tálaljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A morzsát olajon aranybarnára pirítjuk, beleforgatjuk a karfiolokat ès tálalás előtt meglocsoljuk tejföllel.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA cukkinit megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a sajtot, a tojásokat, és összekeverjük egy fakanállal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRobotgéppel kikeverem a túrót a 4 tojás sárgájával és a cukorral, utána belekeverem a gyümölcsön kívül az összes hozzávalót és kb 30 percig pihentetem. Felverem a tojásfehérjét hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű