20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 tojás
4 evőkanál liszt
1 fokhagymagerezd
8-10 szál petrezselyemzöld (elhagyható)
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipetnyi só
a panírozáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: petrezselymes újburgonya paradicsom
1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt
fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.
2. Olajos kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből.
3. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd bő, forró olajban kisütjük.
Frissen, forrón a legfinomabb.
Petrezselymes újburgonyával körítve, paradicsommal díszítve tálaljuk.
A fehérjéket habbá verjük és hozzáadjuk a lisztet. A sárgáját összekeverjük a tejföllel és pürével, majd a két egységet összekeverjük. 180 fokon mint a piskótát megsütjük (sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát a hagymával puhára főzöm, majd krémesre dolgozom botmixerrel. Az édesburgonyát és a cukkinit sajtreszelőn lereszelem, a cukkini levét kinyomkodom, majd hozzá keverem a g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojást keményre főzünk, amikor kihűlt és megpucoltuk, akkor kettévágjuk és a belsejét kiszedjük. A tojássárgáját összekeverjük egy kevés margarinnal, reszelt sajttal, sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kölest bő, sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megfőtt kölest. Összekavarjuk, és összepirítjuk őke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű