menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Spenótos palacsinta:

• 300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
• 100g füstölt lazac (de tölthető mással is)
• 2 tojás
• 6 ek teljeskiőrlésű liszt
• 0,5dl kókusztej
• só, bors, szerecsendió


Elkészítés:


1. Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval , borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.
2. Ha friss spenótból, akkor készíted 2 percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott akkor csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a 20 percig állni hagyott tésztával.
3. Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalán. Ha nincs ilyened, akkor bármilyen serpenyő megfelel, de előtte kevés felhevített kókuszsírral kell óvnod a tésztát letapadástól. 1 vékony palacsintához kb. 4 kanál tészta szükséges.
4. A kész pacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zalai krumliprósza
Zalai krumliprósza

A krumplit reszeljük le sajtreszelőn (a kisebb lyukún) a kefírekbe, így nem barnul meg egyáltalán. Adjuk hozzá a lisztet, a massza állaga inkább híg! Fűszerezzük sóval, borssal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kelkáposzta levél
Töltött kelkáposzta levél

A kelkáposzta leveleket enyhén sós forró vízben max. 5 percig főzöm. A töltelékhez a mexiói zöldséget sós vízben puhára főzőm összekeverem a két bögrényi főtt rizzsel, a három kis...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nanó Zakuszkája télre
Nanó Zakuszkája télre

4 nagy, egész padlizsánt (kb. 2,5 kg) 4-5 helyen kicsit késsel beszurkálok, sütőben, sütőpapírral bélelt rácson 3/4 órán át 200 C fokon megsütök, majd meghámozok, áttörök. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cukkínis stefánia
Cukkínis stefánia

A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, még levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk