1 ek. olaj vagy zsír , 1 közepes vöröshagyma , 25.dkg. csiperke gomba , só -bors ízlés szerint , 2 gerezd fokhagyma , 1 csapott ek. liszt , 1 pohár tejföl , 3 tk. apróra vágott petrezselyem , 1 tk. pirospaprika
A zsiradékot felhevítjük és rárakjuk a hagymát amit üvegesre párolunk. Erre jöhet a gomba amit szépen átpirítunk . Sózzuk ,borsozzuk ,majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát , pár percig óvatosan pirítsuk ,majd szórjuk meg a liszttel , jól keverjük el. Szórjuk meg a petrezselyemmel és öntsük rá a tejfölt is. Addig főzzük míg szépen összeforr . Rászórjuk a pirospaprikát , összeforgatjuk , ha kell utána ízesítünk . Nokedlivel tálaljuk .
A vajat felmelegítjük és a felszeletelt gombát megpároljuk benne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük a lisztet, amikor a gomba megpuhult, felöntjük vele és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 2. Majd lecsöpögtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük a morzsa felét, majd a karfiolt. 3. Felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűcm-es tepsiben készül) A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű