menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombapörkölt


Írta:

Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek. olaj vagy zsír , 1 közepes vöröshagyma , 25.dkg. csiperke gomba , só -bors ízlés szerint , 2 gerezd fokhagyma , 1 csapott ek. liszt , 1 pohár tejföl , 3 tk. apróra vágott petrezselyem , 1 tk. pirospaprika

Elkészítés:


A zsiradékot felhevítjük és rárakjuk a hagymát amit üvegesre párolunk. Erre jöhet a gomba amit szépen átpirítunk . Sózzuk ,borsozzuk ,majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát , pár percig óvatosan pirítsuk ,majd szórjuk meg a liszttel , jól keverjük el. Szórjuk meg a petrezselyemmel és öntsük rá a tejfölt is. Addig főzzük míg szépen összeforr . Rászórjuk a pirospaprikát , összeforgatjuk , ha kell utána ízesítünk . Nokedlivel tálaljuk .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vinyete - erdélyi padlizsánkrém
Avatar Slavitsek Endre Kedvelnék Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Vinyete - erdélyi padlizsánkrém

A megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőb...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réka
Sajtos paradicsomos gnocchi
Sajtos paradicsomos gnocchi

A nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Étcsokis kakaós zabkása
Étcsokis kakaós zabkása

1. lépés A vizet felforralom. 2. lépés A forrásban lévő vízbe beletettem a 3 evőkanál zabpelyhet és egy kiskanál kakaóport (natúrt), kis fahéjat, egy kis mazsolát. 3. lépés M...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Grillezett tök zöldfűszeres morzsával
Grillezett tök zöldfűszeres morzsával

Egy bevonatos serpenyőbe öntünk egy kanál olajat, és amikor már forró, rászórjuk a csicseriborsó lisztet. Picit megsózzuk. Hasonló módon pirítjuk le, mint a prézlit mondjuk egy go...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk