50 dkg sárga levelű kelkáposzta vagy kínai kel, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, só, csipetnyi őrölt bors, őrölt szegfűszeg, és majoránna, késhegynyi darált kömény, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, tetszés szerint apróra vágott petrezselyem, 5-10 dkg reszelt sajt, 2 dl világos sör, olaj a kisütéshez
A megmosott, lecsurgatott kelkáposzta levelekből vágjuk ki a vastag ereket szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg. Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá a fűszereket, a petrezselymet, a reszelt sajtot és a gyengén kinyomkodott kelt. A jól elegyített masszából evőkanállal szaggassunk nagy galuskákat és forró olajban süssük arany barnára. Itassuk le a zsiradéktól.
Párolt rizzsel és tartármártással vagy krumplipürével és paradicsommártással tálaljuk. Hidegen majonézes burgonyát, - zöldborsót, - hagymát vagy fokhagymás ízesítésű joghurtos zöldbabot adjunk mellé. De finom minden nélkül, esetleg meg lehet kenni egy kis majonézzel, ketchuppal.
A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük. a főzővizet leöntjük róla úgy, hogy kb. fél dl visszamaradjon. Villával vagy botmixerrel összetörjük, utóbbi esetben ne pürésítsük teljes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tegyünk 750 ml vizet. Adjuk hozzá a zöld lencsét, sózzuk és főzzük meg 40-50 perc alatt. Egy kis tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel és hagyjuk állni 8-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű