50 dkg sárga levelű kelkáposzta vagy kínai kel, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, só, csipetnyi őrölt bors, őrölt szegfűszeg, és majoránna, késhegynyi darált kömény, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, tetszés szerint apróra vágott petrezselyem, 5-10 dkg reszelt sajt, 2 dl világos sör, olaj a kisütéshez
A megmosott, lecsurgatott kelkáposzta levelekből vágjuk ki a vastag ereket szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg. Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá a fűszereket, a petrezselymet, a reszelt sajtot és a gyengén kinyomkodott kelt. A jól elegyített masszából evőkanállal szaggassunk nagy galuskákat és forró olajban süssük arany barnára. Itassuk le a zsiradéktól.
Párolt rizzsel és tartármártással vagy krumplipürével és paradicsommártással tálaljuk. Hidegen majonézes burgonyát, - zöldborsót, - hagymát vagy fokhagymás ízesítésű joghurtos zöldbabot adjunk mellé. De finom minden nélkül, esetleg meg lehet kenni egy kis majonézzel, ketchuppal.
A tésztát feltesszük főni. Amíg a tészta fő, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olajat hevítünk és megfonnyasztuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Forralj fel 5 dl vizet, majd ha forr tedd bele a kölest, egy kiskanál kókuszzsírt és egy csipet sót, majd vedd le a lángot közepesen erősre és főzd kb 30 percig puhára és amíg f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat turmixold össze 1-2 perc alatt, tedd a hűtőbe egy kis időre, hogy jobban összeérjenek az ízek és már kínálhatod is.
Elkészítési idő: pár perc Nehézség: Könnyű