2 zsenge cukkini
1 vöröshagyma
30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
20 dkg gomba
1 tyúkhúsleves kocka
2 dl főzőtejszín
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
reszelt sajt
só
őrölt bors
olaj
cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, felöntjük kevés vízzel, hozzádobjuk a húsleveskockát, félig megfőzzük, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, sózzuk. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintjük, ráöntjük a tejszínt.
Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá. Reszelt sajttal bőven megszórjuk, kevés olajat öntünk alá és forró sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
A zöldségeket reszeljük le (cukkini, édesburgonya, közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, sárgarépa) Keverjük össze A lereszelt zöldségekhez adjuk hozzá a 2 tojást (fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük, de a főzővízbe előzőleg beletesszük a húsleveskockát is A majonézt és a tejfölt simára keverjük, majd citromlével, borssal és csipetnyi porcukorral ízesítjük B...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű