Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombafasirt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 kg gombát (én most erdei gombát használtam) alaposan megmostam, majd lecsurgattam.
1 nagy fej voroshagyma
zsir
2 tojas
3 gerezd zuzott fokhagyma
ôrölt pirospaprika
2 zsemle
tej az aztatashoz
so
bors
kakukkfu
orolt komeny
petrezselyem
zsemlemorzsa

Elkészítés:


Aprítóba néhányszor megforgattam, de nem pépesítettem.
Egy nagy fej vöröshagymát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve piros őrölt paprikát és 3 gerezd zúzott fokhagymát adtam hozzá. Rá tettem a gombát és újból tűzre került. Tovább fűszereztem, sóval. borssal, kevéske kakukkfűvel és őrölt köménnyel. Zsírjára sütöttem a gombát.
Közben 2 db zsemlét tejbe áztattam, amikor megázott, jól kinyomkodtam. Nagy csokor petrezselyemzöldet apróra vágtam.
Amikor a gomba megsült, hagytam langyosra hűlni és összeállítottam a fasírtot.
A gombához adtam a kinyomkodott, szét morzsolt zsemlét, az aprított petrezselyemzöldet és 2 egész nyers tojást. Én annyi tojást szoktam használni, amennyi zsemlét. Jól összekevertem, ha lágy lenne zsemlemorzsát lehet hozzáadni.
Gombócokat formáltam belőle majd zsemlemorzsába meghempergettem.
Bő forró olajban mind két oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki az olajból, hogy a fölösleges olajat leitassam róla.
Franciasalátával fogyasztottuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásos húsvéti étel (szuflé)
Tojásos húsvéti étel (szuflé)

1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, összekeverjük és 1-2 percig hevítjük anélkül, hogy színt kapna. 2. A vajas-lisztes keveréket több részletben felöntjük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Waldorf saláta
Waldorf saláta

1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos mártogatós leveles tésztából
Spenótos mártogatós leveles tésztából

Lefektetjük az egyik tésztát, megkenjük a spenótos masszával, közepére tesszü a sajtot. Rásimítjuk a másik tésztát, majd a videó szerint bevagdossuk a tésztát, majd megcsavarjuk. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat....

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk