1 kg-nyi bécsi- (úri-), vagy kanadai tök.
Méz, fahéj, egyéb fűszerek ízlés szerint.
Tököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez.
Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek).
200 fokos EM sütőben 30 perc.
180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül.
A végén elég csak felső hővel, ügyelve, hogy ne égjen meg.
1 kg-nál több tököt nem érdemes egyszerre sütni, mert akkor inkább fő, mint sül.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágjuk le a batáták végét és szeleteljük fel ujjnyi vastag darabokra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a korongokat és toljuk be a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptünk bármekkora fej karfiolhoz jól használható. Jó tudni azonban, hogy amit egy női tenyér át tud markolni, az nagyjából fél kilót nyom. Egy ekkora karfiol pedig bőven elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk. 2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű