- 40 dkg reszelt cukkini
- 1 tk só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 40 g apró szemű zabpehely
- 6 dkg sajt
Panírozáshoz:
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
Mártogatós:
- 1 dl joghurt
- 1 ek snidling
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- fél reszelt, sózott, kinyomkodott uborka
- fél citrom leve
- bors
1. A cukkinit lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd a levét kifacsarjuk és egy tálba rakjuk.
2. Hozzáadjuk a fűszereket, zabpelyhet, a tojást és a sajtot, majd jól összekeverjük.
3. Gombócokat formázunk és panírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és befújjuk olívaolaj sprayvel.
4. A sütőt 200 fokra melegítjük és 25 perc alatt ropogósra sütjük.
5. Joghurtos mártogatóssal tálaljuk.
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, p...
Elkészítési idő:Lobogó, bő, só nélküli vízbe beletenni a kukoricákat 15 per főzés Főzővízben kihűt Egyenként folpackba tekerve hűtőben pár napig tárolható Mikróban, vagy forró vízben melegíthe...
Elkészítési idő: 20 perc1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket. 2...
Elkészítési idő: 1 óra