30 dkg lencse (a vöröslencse a legjobb)
Kb. 25 dkg zabpehely, vagy rizspehely
3 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 fej fokhagyma (nekem ez 1 kevésnek bizonyult)
2 fej hagyma
Fűszerek ízlés szerint: majoranna (bőven mehet bele), só, bors, gyömbér, jókedv fűszerkeverék
2 evőkanál csípős mustár (ha nincs akkor 1-2 mokkáskanál őrölt mustármag is nagyon jó)
1-2 evőkanál piros paprika (szép színt és jó ízt ad a vagdaltnak)
A lencsét sós, borsos, babérleveles vízben megfőztem.
A főzőlevével, tojással, a fűszerekkel, szódabikarbónával, fokhagymával, hagymával és a mustárral összeturmixoltam.
Az így kapott léhez hozzáadtam a zabpelyhet. Ide nem írtam pontos mennyiséget, lehet picit több is és kevesebb is. A lényeg: a tészta állaga nokedli sűrűségű legyen. Lehet egy kicsi liszttel is sűríteni, ha kell. Kb. 1/2 órát állni hagyom, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
A sütőt előmelegítettem 250 fokra.
A formákat sütőpapírral kibéleltem.
Kb 10-15 percig sütöttem így, aztán lejjebb vettem 220 fokra, az utolsó 10 percben pedig 200 fokon sütöttem.
Sütési idő: kb 1 óra (Tűpróba)/
Az eredmény egy kívül szilárd, belül kissé krémes állagú - de nem folyós - fűszeres vagdalt lett. Remélem másoknak is ízleni fog!
A túrót, a krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük, fűszerezzük és robotgéppel összedolgozzuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apróra szeleteljük és belekeverjük. Az as...
Elkészítési idő: 15 perc+hűtés Nehézség: KönnyűA káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét. A felforrósított zsiradékon karamellázz meg 1 kávéskanálnyi cukrot (kevergetve a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben. Tedd rá a fedőt, és időnként pillants rá, hogy mizu vele. Ha elfőne a víz, pótold, ha túl sok, vedd le e fedőt, és úgy főzd to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség. A csicseriborsót t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű