Családireceptkönyv.hu

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kisebb padlizsán (50 dkg)
» ½ dl olívaolaj
» 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
» 5 dkg házi kenyérmorzsa vagy Panko
» 5 dkg kemény, érlelt juhsajt (pecorino)
» 2 tojás
» 4 ág friss kakukkfű
» só
» bors
» 5 dl házi paradicsommártás
» 1 teáskanál csípős paprikakrém vagy 1 friss chili

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép maradjon.
Viszonylag mélyen irdaljuk be, úgy, hogy kiskanállal aztán könnyen ki tudjuk vájni a húsát.
Így négy darab „padlizsáncsónakot” kapunk, ami azonnal el kezd barnulni, de nem kell aggódni, mert a sütés után ez már nem látszik.
A zöldség kivájt belsejét egyenletesen apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és puhára dinszteljük benne a finomra aprított fokhagymát.
Hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánhúst, és teljesen puhára sütjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a megsütött fokhagymás padlizsánt, a kenyérmorzsát, a reszelt sajtot, a tojást és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk.
A masszával megtöltjük a padlizsáncsónakok üregét.
Egy akkora jénai, vagy más hőálló tálat, vagy tepsit használunk, amelyben kényelmesen elfér a négy fél padlizsán.
A paradicsommártáshoz hozzákeverjük a csípős paprikakrémet vagy a kimagozott felaprított chilit.
A mártás felét kb. 2,5 dl-t a tál aljára öntünk.
Ráhelyezzük a megtöltött padlizsánokat, majd egyenletesen elosztjuk a tetején a paradicsommártás másik felét.
40 percig sütjük, amíg a padlizsán széle is teljesen megpuhul.
Ekkor a tetejére még kevés reszelt sajtot szórunk, és további 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Parajos sajtrolád *
Parajos sajtrolád *

A parajleveleket leforrázzuk és felaprítjuk. Kikeverjük a juhtúróval, krémsajttal, fehér borssal és őrölt szerecsendióval. A sajtra kenjük és feltekerjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Humusz 2
Humusz 2

Ha szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség. A csicseriborsót t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán spagetti
Vegán spagetti

1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket. 2...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk