menu

Családireceptkönyv.hu

Babos zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg kápia paprika (vagy paradicsom, vagy piros kaliforniai)
1 kg fejtett bab (száraz bab is lehet, csak tovább tart megfőzni) (pennyben vettem fagyasztott fejtett babot, 2 csomaggal)
1 kg sárgarépa
fél kg vöröshagyma - mehet bele néhány lila hagyma is
2-3 dl olaj
1 evőkanál kanál borecet
1 mokkás kanál cukor
3-5 dl paradicsomlé (attól függően, hogy mennyit vesz fel a bab)
2-3 babérlevél
2-3 cikk fokhagyma, opcionálisan csípős paprika
só, bors, tárkony, csombor (borsikafű)

Elkészítés:


A paprikád mosd meg, magozd ki és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, akkor jó, amikor már fekete néhol a héja (ez kb. 20-40 perc idő, attól függ, hogy milyen húsos a paprika és mennyire süt jól a sütőd), vedd ki a sütőből, takard le és hűtsd ki, majd húzd le a héját, aprítóval aprítsd fel, vagy húsdarálón daráld le. A sárgarépát főzd meg, passzírozd át vagy botmixerrel aprítsd fel a főtt répát. A fejtett babot enyhén sós vízben főzd puhára. A hagymát, fokhagymát, csípős paprikát aprítsd fel az aprítóval. Egy edénybe tedd bele az olaj felét és öntsd bele a ledarált hagymát, fokhagymát, paprikát, süsd üvegesre. Közben a megfőtt babot botmixerrel pépesítsd (nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok vagy egész szemek) és keverd el a paradicsomlével, egy sűrű, de nem kemény masszát kell kapjál. Tedd hozzá az aprított kápia paprikát is és öntsd a hagymához. Öntsd hozzá az egy evőkanál borecetet, tégy hozzá egy mokkás kanál cukrot. Keverd el. Kb. 30-40 percig közepes lángon főzd jó sűrűre, ha szükséges pótold az étolajat, a bab elég sokat "felvesz". Vigyázz, mert "köpköd" és leragad! Fedő alatt kell főzni és gyakran kevergetni.
Még forrón üvegekbe mered, száraz dunsztban hagyod kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajt alatt sült cukkini
Sajt alatt sült cukkini

. A cukkinit megmossuk, lereszeljük. Sóval megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét. 2. Elkészítjük a palacsintatésztát. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbbet keverjünk ki,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos  zellergolyó
Sajtos zellergolyó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Ragacsos, csípős karfiolrózsák
Ragacsos, csípős karfiolrózsák

Szedjük rózsáira a karfiolt, ha nagyok, akkor vágjuk félbe vagy negyedeljük. Mossuk meg, hagyjuk lecsepegni, de nem árt, ha kicsit nedves marad. Tegyünk egy nagyobb edénybe a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat....

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk