menu

Családireceptkönyv.hu

Babos zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg kápia paprika (vagy paradicsom, vagy piros kaliforniai)
1 kg fejtett bab (száraz bab is lehet, csak tovább tart megfőzni) (pennyben vettem fagyasztott fejtett babot, 2 csomaggal)
1 kg sárgarépa
fél kg vöröshagyma - mehet bele néhány lila hagyma is
2-3 dl olaj
1 evőkanál kanál borecet
1 mokkás kanál cukor
3-5 dl paradicsomlé (attól függően, hogy mennyit vesz fel a bab)
2-3 babérlevél
2-3 cikk fokhagyma, opcionálisan csípős paprika
só, bors, tárkony, csombor (borsikafű)

Elkészítés:


A paprikád mosd meg, magozd ki és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, akkor jó, amikor már fekete néhol a héja (ez kb. 20-40 perc idő, attól függ, hogy milyen húsos a paprika és mennyire süt jól a sütőd), vedd ki a sütőből, takard le és hűtsd ki, majd húzd le a héját, aprítóval aprítsd fel, vagy húsdarálón daráld le. A sárgarépát főzd meg, passzírozd át vagy botmixerrel aprítsd fel a főtt répát. A fejtett babot enyhén sós vízben főzd puhára. A hagymát, fokhagymát, csípős paprikát aprítsd fel az aprítóval. Egy edénybe tedd bele az olaj felét és öntsd bele a ledarált hagymát, fokhagymát, paprikát, süsd üvegesre. Közben a megfőtt babot botmixerrel pépesítsd (nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok vagy egész szemek) és keverd el a paradicsomlével, egy sűrű, de nem kemény masszát kell kapjál. Tedd hozzá az aprított kápia paprikát is és öntsd a hagymához. Öntsd hozzá az egy evőkanál borecetet, tégy hozzá egy mokkás kanál cukrot. Keverd el. Kb. 30-40 percig közepes lángon főzd jó sűrűre, ha szükséges pótold az étolajat, a bab elég sokat "felvesz". Vigyázz, mert "köpköd" és leragad! Fedő alatt kell főzni és gyakran kevergetni.
Még forrón üvegekbe mered, száraz dunsztban hagyod kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ratatuille
Ratatuille

A hagymákat felcsíkozom, az újhagymát felkarikázom. A cukkinit és ahosszában padlizsánt félbevágom, majd felszeletelem. A paprikát karikákra vágom, a chilit és a zöldfűszereket f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Napraforgómagos cukkínifasírt
Napraforgómagos cukkínifasírt

A cukkinit megmossuk, és héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos cukkinigolyók glutén-és laktózmentesen
Sajtos cukkinigolyók glutén-és laktózmentesen

A cukkinit megmostam, magját kivágtam majd lereszeltem, besóztam, állni hagytam. Miután levet eresztett, kicsavartam, hozzáadtam a tojást, az őrölt borsot, zúzott fokhagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos lencse
Spenótos lencse

Serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk. Megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a vizet és a lencsét és felforraljuk. Forrást követően fedő alatt kis l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk