• 2 db padlizsán
• 2 szem burgonya
• 2 db tojás
• 20 dkg finomliszt
• 2-3 dl tej /vagy víz/
• só
• őrölt bors
• 3-4 gerezd fokhagyma
• étolaj
A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és kevés tejjel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A padlizsán szeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
1. lépés A vizet felforralom. 2. lépés A forrásban lévő vízbe beletettem a 3 evőkanál zabpelyhet és egy kiskanál kakaóport (natúrt), kis fahéjat, egy kis mazsolát. 3. lépés M...
Elkészítési idő: 10 percA burgonyát megpucoltam, felkockáztam majd enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főztem. Leszűrtem, egy tálba tettem....majd villával összetörtem..Hozzáadtam a kukoricalisztet...
Elkészítési idő:A gombákat megmosom, leszárítom, majd a szokásos liszt-tojás-morzsa-ba panírozom. Forró olajban kisütöm és a mártással tálalom. A mártás: a tejfölbe ízlés szerint a hozzávalókat...
Elkészítési idő: 1 óra