• 2 db padlizsán
• 2 szem burgonya
• 2 db tojás
• 20 dkg finomliszt
• 2-3 dl tej /vagy víz/
• só
• őrölt bors
• 3-4 gerezd fokhagyma
• étolaj
A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és kevés tejjel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A padlizsán szeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Egy lábasban közepes láng felett főzzük meg a barnarizst kettő vagy kettő és félszeres sós vízben. Tegyük félre. Egy wokot/serpenyőt hevítsünk fel magas láng felett, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél cm vastagra felszeleteljük, sós olivaolajjal megkenjük. A szeletelt padlizsánok felére vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, bazslikomle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 190 fokra. Kivajazott tálba egy réteg vékonyra szelt sütőtökre (én káposztagyalun küldtem át) került fokhagyma, chili bőségesen, ezt szórtam meg a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű"A főtt tojásokat villával törd össze, vagy reszeld le. Add hozzá a sót, fűszereket, fokhagymát, elég sok sót elbír. Add hozzá a nyers tojásokat és annyi lisztet, hogy formázható m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű