• 2 db padlizsán
• 2 szem burgonya
• 2 db tojás
• 20 dkg finomliszt
• 2-3 dl tej /vagy víz/
• só
• őrölt bors
• 3-4 gerezd fokhagyma
• étolaj
A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és kevés tejjel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A padlizsán szeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk, és 10 percre sós vízbe tesszük. Jól lecsöpögtetjük, és lisztbe forgatjuk. Forró olívaolajban piros-ropogós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesGolyók: 1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. 2. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekever...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűjássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű