menu

Családireceptkönyv.hu

Dinsztelt vörös káposzta almával


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg vörös káposzta
- 20 dkg hámozott alma
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 szem szegfűszeg
- 2 babérlevél
- 1-2 evőkanál ecet
- cukor vagy mesterséges édesítő, só, bors

Elkészítés:


A torzsájától megtisztított vörös káposztát vékony csíkokra vágjuk, az elnegyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkockázzuk. Mély teflonserpenyőben az olajat felforrosítjuk, beletesszük a hagymát, a káposztát és az almát. Kb. 5 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután ízesítjük ecettel, sóval, borssal. A szegfűszeget és a babérlevelet én teatojásban szoktam beletenni, hogy utána könnyebb legyen kivenni. Közepes lángon fedő alatt időnként megkeverve kb. 30-40 perc alatt készre pároljuk. Az édesítőt én a végén szoktam hozzáadni, amikoris már kicsit kihűlt. Tapasztalatom szerint így kevesebb is elég belőle. Ilyenkor még lehet kicsit korrigálni az ízeket ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Töltött gombafejek
Töltött gombafejek

1. változat: A gombákat megtisztítjuk és kivágjuk a tönkjüket. A sárgarépát is megtisztítjuk, a tönkökkel együtt kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon, erős tűzön, rövid ideig meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösbab ragu, húsmentes finomság,
Vörösbab ragu, húsmentes finomság,

Elkészítése: A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Betty
Sajtkrokett
Sajtkrokett

Összekeverjük a hozzávalókat jó alaposan. Olajat hevítünk. Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. Kb. 16 db lesz ekkora a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott sárgarépa
Kandírozott sárgarépa

A répát gyufányi darabokra felvágjuk. A cukrot a mézzel feltesszük főni, ha forrásban van beledobjuk a répát és addig főzzük, míg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk