menu

Családireceptkönyv.hu

Dinsztelt vörös káposzta almával


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg vörös káposzta
- 20 dkg hámozott alma
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 szem szegfűszeg
- 2 babérlevél
- 1-2 evőkanál ecet
- cukor vagy mesterséges édesítő, só, bors

Elkészítés:


A torzsájától megtisztított vörös káposztát vékony csíkokra vágjuk, az elnegyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkockázzuk. Mély teflonserpenyőben az olajat felforrosítjuk, beletesszük a hagymát, a káposztát és az almát. Kb. 5 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután ízesítjük ecettel, sóval, borssal. A szegfűszeget és a babérlevelet én teatojásban szoktam beletenni, hogy utána könnyebb legyen kivenni. Közepes lángon fedő alatt időnként megkeverve kb. 30-40 perc alatt készre pároljuk. Az édesítőt én a végén szoktam hozzáadni, amikoris már kicsit kihűlt. Tapasztalatom szerint így kevesebb is elég belőle. Ilyenkor még lehet kicsit korrigálni az ízeket ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Rántott gomba
Rántott gomba

A rántott gombához egyenlő nagyságú, körülbelül 5 cm átmérőjű gombát szerzünk be. A vargányának a felső, barna hártyáját lehúzzuk. A megtisztított gombafejeket forrásban levő, enyh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bori
Zabpelyhes zöldborsófasírt
Zabpelyhes zöldborsófasírt

elkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eggs Benedict Brunch for 2
Eggs Benedict Brunch for 2

PREPARATION Preheat oven to 400˚F/200˚C degrees. Peel and grate the potatoes, and soak them in ice water. Squeeze out excess water and place potatoes in a bowl. Add the rest o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricaprósza
Kukoricaprósza

A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk