menu

Családireceptkönyv.hu

Dinsztelt vörös káposzta almával


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg vörös káposzta
- 20 dkg hámozott alma
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 szem szegfűszeg
- 2 babérlevél
- 1-2 evőkanál ecet
- cukor vagy mesterséges édesítő, só, bors

Elkészítés:


A torzsájától megtisztított vörös káposztát vékony csíkokra vágjuk, az elnegyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkockázzuk. Mély teflonserpenyőben az olajat felforrosítjuk, beletesszük a hagymát, a káposztát és az almát. Kb. 5 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután ízesítjük ecettel, sóval, borssal. A szegfűszeget és a babérlevelet én teatojásban szoktam beletenni, hogy utána könnyebb legyen kivenni. Közepes lángon fedő alatt időnként megkeverve kb. 30-40 perc alatt készre pároljuk. Az édesítőt én a végén szoktam hozzáadni, amikoris már kicsit kihűlt. Tapasztalatom szerint így kevesebb is elég belőle. Ilyenkor még lehet kicsit korrigálni az ízeket ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Liszt és cukor nélküli piskóta
Liszt és cukor nélküli piskóta

Egy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport. 2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozzarella-parmezán golyó
Mozzarella-parmezán golyó

1. Egy konyhai aprítógépbe tegyük bele a mozzarellát lé nélkül - a súly is így értendő. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. 2. Mehet bele a tojás, liszt, apró csipet só, bors, fri...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
   Brokkoli mártogatós zöldségekkel
Brokkoli mártogatós zöldségekkel

A brokkolit és hagymát enyhén sós vízben megpároljuk. (kb. 10 perc). Ezután mindent késes aprítóba rakunk és krémesre turmixoljuk. Ha szükséges adjunk hozzá vizet,hogy könnyebben...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rántott gomba
Rántott gomba

A rántott gombához egyenlő nagyságú, körülbelül 5 cm átmérőjű gombát szerzünk be. A vargányának a felső, barna hártyáját lehúzzuk. A megtisztított gombafejeket forrásban levő, enyh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk