25 dkg cukkini (hámozott súly), 200 ml kókusztejszín, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 teáskanál agar-agar, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál citromlé,
só és más fűszerek ízlés szerint
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted növényi zselatinból esetleg stabark-kal is. A zselésítő anyag adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
A 14 db. tojásból, az apróra vágott hagymából ,készíts egy kemény tojásrántottát. Sózd be ahogyan szereted. Krumplinyomón nyomd át. Majd add hozzá a kinyomkodott zsemléket, a nyers...
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát barnára puhítjuk,közben a gyömbértchilit és fokhagymát péppé zúzzuk és hozzáadjuk,ugyanígy teszünk a sz ösze többi fűszerrel,kicsit pirítgatjuk!majd jöhet a krumpli és a...
Elkészítési idő:A burgonyát tedd fel köményes vízben főni. Az uborkát szeleteld fel hámozás után. A joghurtot keverd össze az apróra vágott fokhagymával, (esetleg tárkonnyal) majd add az uborkához...
Elkészítési idő: