Családireceptkönyv.hu

Moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukkini (hámozott súly), 200 ml kókusztejszín, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 teáskanál agar-agar, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál citromlé,
só és más fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:


1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.

2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.

3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted növényi zselatinból esetleg stabark-kal is. A zselésítő anyag adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.

Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Zöldséges rizottó
Zöldséges rizottó

1. A rizst tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben. Tedd rá a fedőt, és időnként pillants rá, hogy mizu vele. Ha elfőne a víz, pótold, ha túl sok, vedd le e fedőt, és úgy főzd to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spenótos tészta
Spenótos tészta

Egy lábasba öntsünk kb. 0,5 dl vizet, tegyük bele a fagyasztott parajpürét, majd fedjük le. Közepes lángon főzzük addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd adjuk hozzá a leveskocká...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézes mustáros karfiol
Mézes mustáros karfiol

A hagymákat felkarikázzuk a fokhagymával együtt. Olajon kevés sóval nagyon kis lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendió...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombapörkölt
Gombapörkölt

A felapíitott hagymákat megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük erőlevesse, majd addifg főzzük, míg el nem fő a leve. Hozzáadjuk a gombát, paradicsomot és paprikát, a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk