25 dkg cukkini (hámozott súly), 200 ml kókusztejszín, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 teáskanál agar-agar, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál citromlé,
só és más fűszerek ízlés szerint
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted növényi zselatinból esetleg stabark-kal is. A zselésítő anyag adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
1. A rizst tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben. Tedd rá a fedőt, és időnként pillants rá, hogy mizu vele. Ha elfőne a víz, pótold, ha túl sok, vedd le e fedőt, és úgy főzd to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsünk kb. 0,5 dl vizet, tegyük bele a fagyasztott parajpürét, majd fedjük le. Közepes lángon főzzük addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd adjuk hozzá a leveskocká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hagymákat felkarikázzuk a fokhagymával együtt. Olajon kevés sóval nagyon kis lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendió...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felapíitott hagymákat megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük erőlevesse, majd addifg főzzük, míg el nem fő a leve. Hozzáadjuk a gombát, paradicsomot és paprikát, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű