menu

Családireceptkönyv.hu

Hagyományos túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró/ 50 dkg sovány túró
4 egész tojás
2 dl búzadara/ 2 dl tönköly búzadara
1 csipet só
A morzsához:turogomboc_DSC02262
2 ek. olaj
10 dkg zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
porcukor/ gyümölcscukor
tejföl/ sovány tejföl
esetleg fahéj

Elkészítés:


Az áttört túrót jól összekeverjük a tojásokkal, búzadarával meg a sóval, és legalább fél napig hűtőben/ hűvösebb spájzban állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
Aztán egy fazékban felrakunk vizet forrni egy csipet sóval (a tészta mennyiségének legalább 3x-osa, hogy kényelmesen elférjenek a gombócok), és vizes kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából. ha felforrt a víz, akkor belerakjuk a gombócokat, majd néha óvatosan megkeverve (hogy ne essen szét, de leragadni se hagyjuk) legalább 5 percet. Ha hagytunk elég időt a búzadarának, hogy megszívja magát, akkor nem fő szét! Közben a zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk (kicsi lángon, és ha van gázelosztónk használjuk azt is). Ha már kicsit pirul, akkor le lehet kapcsolni a gázt, de továbbra is kevergetnünk kell, mivel forró a morzsa és a serpenyő is.
A megfőtt gombócokat a megpirított morzsára szedjük, benne meghempergetjük, majd egy jénaiba kivesszük, hogy a többinek is legyen helye. Melegen tálaljuk, ízlés szerint ki mivel szereti. Párom tejföllel és cukorral, én még fahéjat is teszek rá, de apukám pl. csak tejföllel, sósan eszi.

Hagyományos túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós karfiolfasírt
Ropogós karfiolfasírt

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás sajtsaláta könnyed finomság
Almás sajtsaláta könnyed finomság

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán zellerkrémmel töltött burgonya
Vegán zellerkrémmel töltött burgonya

A krumplit megfőzzük, majd a belsejét kivájjuk. A zellert megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és enyhén sózott szójatejben megfőzzük. Az egészet leturmixoljuk és ízlés szerint még é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA

Zöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk