Hozzávalók:
1 cukkini
4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
só
bors
olívaolaj
3 dl PRO-PRE Joghurt
1 evőkanál snidling
2 gerezd fokhagyma
pici fehér bors
fél citrom
A cukkinit a nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, sózd meg, majd hagyd állni pár percig, amíg levet ereszd. Nyomkodd ki, gyurmázd össze a liszttel, szódabikarbónával, zsemlemorzsával, fűszerezd! Teflon serpenyőbe spriccelj olívaolajat és a masszából formált lapos tallérok mindkét oldalán süsd aranyló barnára. Miközben a tallérok hűlnek, a PRO-PRE joghurtot fűszerezd, add hozzá a préselt fokhagymát és a fél citrom levét. Ezek után nincs más dolgot, mint jóízűen elfogyasztani a remek eledelt!
1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A majonézt kikeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, tényleg mindből csak az „íze kedvéért” kell egy kevés, ne legyen se csípős, se túl paprikás. Hozzáadom a finomra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes