20 dkg krumpli
40 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
0,5 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 ek zsemlemorzsa
A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára vágjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Forró olajba rakosgatjuk a fasírt golyókat, majd mérsékeljük a tüzet, hogy át süljön, a sárgarépa egy kicsit karamellizálódik, de ettől lesz különleges íze.
Kiszedjük egy tányérra és valamilyen mártogatóssal kínáljuk, forrón is és hidegen is finom!
Egy kisebb sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk. A maradék olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott lilahagymát, Amíg a hagyma pirul, a gombát megtisztítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki a cukkiniből a nedvességet, majd keverd össze a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot válogasd át, mosd meg és áztasd be előző éjszaka. Másnap szűrd és öblítsd le a babot, majd bő sós vízben forrald kb. 15 percig, végül lassú tűzön főzd puhára. Közben készí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű