A babos ételek közül ez lett az egyik kedvencem. Nagyszerű étel és nagyon gyorsan összedobható!
Hozzávalók:
2 nagy hagyma
40 dkg vörösbab (konzerv)
20 dkg kukorica (konzerv)
1 kisebb zellergumó
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj
Elkészítése:
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a paradicsomszószt. Hagyjuk főni, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg megpuhulnak a zöldségek és sűrű szaftossá válik az étel. Ezt követően tálalhatjuk, kenyeret, vagy zsömlét kínálunk mellé.
◾️A kukoricák héját leszedjük, de kettőnek a héját félretesszük. ◾️Az egyik kukorica héját a fazék aljára egyengetjük. ◾️Beletesszük a kukoricákat is és felengedjük annyi vízzel,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsük el a cukkinispagettit. A zöldséget mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd tekerjük át zöldségspirálozón. Ennek hiányában nagy lyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük. Egy perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és az almát apró kockákra vágjuk. A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű