Családireceptkönyv.hu

Sült padlizsán szeletek petrezselymesen fokhagymásan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db közepes nagyságú padlizsán
olívaolaj, kb. 1 dl
1 nagy csokor petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
tengerisó
frissen tekert bors

Elkészítés:


Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
A padlizsánokat megmostam és szárazra töröltem. Kb. 5-7 mm vastagságú karikákra vágtam.
Két tepsire sütőpapírt terítettem és rárakosgattam a padlizsán szeleteket. Tetejüket megkentem olívaolajjal, úgy hogy mindenhol érje, de nem vittem túlzásba, nem kell, hogy tocsogjon.
Megfordítottam a szeleteket és a másik oldalukat is bekentem.
Betettem a sütőbe és 10-15 perc alatt karamell színűre sütöttem.

A csokor petrezselymet apróbbra daraboltam, a botmixer tartályába raktam a fokhagymával együtt, öntöttem rá olívaolajat, annyit amennyi ellepte és apróra de nem pépesre daráltam.
Megsóztam és borsoztam. Elkevertem és a forró, sült padlizsán szeletekre halmoztam belőle egy-egy mokkáskanálnyit, majd egy üveg tálkába rakosgattam.
( Érdemes olyat választani, aminek teteje is van, ha ilyen nincs, marad a folpack.)
Az őzbarnára sült forró pirítós tetején, egy-két szelet petrezselymes-fokhagymás sült padlizsán,
rajta néhány csepp friss citromlé. hm:)
Ha szeretnénk paradicsom szeletek és paprika. hm:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás tojás
Gombás tojás

Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Immunerősítő téli gyümölcssaláta
Immunerősítő téli gyümölcssaláta

A felkockázott gyümölcsöket egy nagy tálba dobáltam. Egy másik, kisebb tálkában összevegyítettem az öntetet: egy citrom vagy lime levét és egy-két ek. mézet, majd a gyümölcsökre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel
Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel

A padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült gomba kaporral
Sült gomba kaporral

Olvasszuk fel a vaj 2/3-át egy forró serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt gombákat. Közepes hőfokon pirítsuk, amíg minden nedvességétől megszabadul és fele akkora mennyiség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk