300 g cukkini
200 g sárgarépa
1 közepes vöröshagyma (kb. 50g)
3 evőkanál barna rizsliszt (45 g)
5 g psyllium (útifűmaghéj)
1,5 dl víz
só, bors, zöldfűszerek, fokhagyma ízlés szerint
3 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket és tegyük egy nagy keverőtálba. (Ne nyomkodjuk ki!)
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel és adjuk a lereszelt zöldségekhez.
A psylliumot keverjük el 1,5 dl vízben, amíg be nem sűrűsödik (kb. 1 perc), majd a 3 evőkanál barna rizsliszttel együtt adjuk hozzá az előkészített zöldségekhez.
Fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint szárított vagy friss zöldfűszerekkel és fokhagymával, majd dolgozzuk egynemű masszává.
Vegyünk ki egy kis tenyérnyi mennyiséget a masszából és két tenyerünkkel formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk szét korong formává. Így kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat fogunk kapni. Folytassuk így, amíg a massza el nem fogy.
Először 1 evőkanál olajat kezdjünk el melegíteni egy teflon serpenyőben, majd ha meleg, helyezzünk bele annyi pogácsát, amennyi egymás mellett kényelmesen elfér, majd süssük mindkét oldalukat 2-2 percig.
Ha az olajat magába szívják a pogácsák, adjunk hozzá még olajat, azonban mindig csak egy keveset éppen annyit, hogy ne égjenek le a pogácsák, de ne bő olajban süssük ki őket!
Az elkészült pogácsákat helyezzük papírtörlővel bélelt tányérra, majd tálalhatjuk is!
Főzzük meg a brokkolit és a gombát, tegyünk a vízbe egy kevés sót. Öt perc főzés után szedjük ki a brokkolit, a gombát pedig 7 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a brokkoli ne főjön s...
Elkészítési idő:1. Vizet forralunk és belerakjuk főzni a céklát, ami kb 25-30 perc alatt puhára fő. Ekkor kivesszük a vízből, kihűtjük és megtisztítjuk. 2. Aprítógépbe tesszük a kisebb darabokr...
Elkészítési idő:Forraljátok fel a 2 csésze vizet, és állandó keverés mellett adjátok hozzá az amarántot. Alacsony hőmérsékleten újra forraljátok fel és gyakori kevergetés mellett, lefedve 20-25 pe...
Elkészítési idő: