40 dkg reszelt trappista sajt
1,5 bögre liszt
4 tojás
só
csipet sütőpor
A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókká formáljuk és forró,bő olajban kisütjük.
1. változat: A gombákat megtisztítjuk és kivágjuk a tönkjüket. A sárgarépát is megtisztítjuk, a tönkökkel együtt kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon, erős tűzön, rövid ideig meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba szitáltam, megsóztam, a vajat felkockáztam és összemorzsoltam a liszttel. Amikor már az egész morzsás állagú, 2-3 ek. hideg vízzel tésztává gyúrtam. Leta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk). Eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répát, és a cukkinit lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát, a petrezselyem zöldet, és a mentát. A levétől kinyomkodott répát és cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű