Családireceptkönyv.hu

Mustáros töltött burgonya


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


néhány szem nagyobb burgonya,csemege kukorica,olívaolaj,fokhagyma,mustár,só,bors,majoránna,

Elkészítés:


1, A krumplit megmossuk és héjában főzzük, vagy sütjük nem egészen puhára.2, Ezután a krumplikat félbevágjuk, közepüket egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy a burgonyának azért egy kis pereme is maradjon.3, A kivájt krumplit összekeverjük egy kevés olívaolajjal, felaprított fokhagymával, mustárral. Hozzáadjuk a kukoricát is és ízlés szerint fűszerezzük.4, A masszát a kivájt krumplikba töltjük.5, A töltött burgonyákat egy hőálló tálba sorakoztatjuk és grillezőben vagy 180 fokos sütőben készre (kb. 20 perc) sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagy étkűek fogyaszthatják köretként, nem (egészen) vegánok süthetnek rá sajtot is. Mindenhogyan nagyon jó, elrontani pedig szinte lehetetlen.

Mustáros töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bazsalikomos spenótos falatok
Bazsalikomos spenótos falatok

Az olajon megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadtam a spenótot, a bazsalikomleveleket, a túrót, a parmezánt, levettem a tűzről, sóztam és belekevertem a tojást. Amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Falafel
Falafel

A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, a sóval, a fűszersóval és 2-3 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kukoricás maniókatallérok chilis salsával
Kukoricás maniókatallérok chilis salsával

A maniókagyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. (ez elég időigényes!) Közben elkészítjük a salsát, azaz a mártogatós szószt. Ehhez a hagymazöldet és a kok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldségek wokban
Zöldségek wokban

A párolt zöldségeket legcélszerűbb wok edényben készíteni. Ajánlott továbbá a zöldségeket egyenlő méretű és formájú szeletekre / cikkekre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak. Elősz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk