néhány szem nagyobb burgonya,csemege kukorica,olívaolaj,fokhagyma,mustár,só,bors,majoránna,
1, A krumplit megmossuk és héjában főzzük, vagy sütjük nem egészen puhára.2, Ezután a krumplikat félbevágjuk, közepüket egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy a burgonyának azért egy kis pereme is maradjon.3, A kivájt krumplit összekeverjük egy kevés olívaolajjal, felaprított fokhagymával, mustárral. Hozzáadjuk a kukoricát is és ízlés szerint fűszerezzük.4, A masszát a kivájt krumplikba töltjük.5, A töltött burgonyákat egy hőálló tálba sorakoztatjuk és grillezőben vagy 180 fokos sütőben készre (kb. 20 perc) sütjük.
Nagy étkűek fogyaszthatják köretként, nem (egészen) vegánok süthetnek rá sajtot is. Mindenhogyan nagyon jó, elrontani pedig szinte lehetetlen.
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadtam a spenótot, a bazsalikomleveleket, a túrót, a parmezánt, levettem a tűzről, sóztam és belekevertem a tojást. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, a sóval, a fűszersóval és 2-3 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA maniókagyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. (ez elég időigényes!) Közben elkészítjük a salsát, azaz a mártogatós szószt. Ehhez a hagymazöldet és a kok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA párolt zöldségeket legcélszerűbb wok edényben készíteni. Ajánlott továbbá a zöldségeket egyenlő méretű és formájú szeletekre / cikkekre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak. Elősz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű