menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis krumpli


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


– 3 evőkanál vaj
– 1 cikk fokhagyma
– 6 darab, közepes méretű krumpli, megpucolva, felszeletelve
– 1,5 bögre tejföl
– 1 bögre reszelt sajt
– 1 bögre reszelt parmezán
– 1 bögre csirke alaplé
– 3 evőkanál liszt
– 1 kiskanál szerecsendió
– só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:


Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját.
Második lépés: Tegyünk oda egy edényt a tűzre, majd olvasszuk fel a 3 kanál vajat, adjuk hozzá a lisztet, a szerecsendiót, a sót, borsot. Óvatosan keverjük hozzá a tejfölt és a csirke alaplevet, és forraljuk fel az egészet, utána állítsuk a sütőt kistűzre, és hagyjuk még ott 3 percig. Ezután vegyük le teljesen a tűzről, majd adjuk hozzá a sajtot, és addig kevergessük, amíg az egész össze nem áll.
Harmadik lépés: A tepsibe szépen rakjuk le rétegesen a krumpli szeleteket, sózzuk, borsozzuk a rétegek között, ezután öntsük rá a sajtos, tejfölös öntetet, hogy a burgonyákat ellepje.
Negyedik lépés: A tetejét szórjuk meg parmezánnal, és mehet is 45–60 percre a sütőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött gombafejek lapcsánkával
Töltött gombafejek lapcsánkával

A fetasajtot összekeverjük a krémsajttal és a fűszerekkel. A sajtot a gombafejekbe töltjük. A reszelt füstölt sajtot rápúpozzuk a gombára, majd tepsiben készre sütjük. Amíg sül,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült túrógombóc/galuska
Sült túrógombóc/galuska

A masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges hajdina joghurttal
Zöldséges hajdina joghurttal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
SAJTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN
SAJTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN

A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat és a fűszereket, majd apránként a lisztet (nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de annál jobb, miné...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk