80 dkg krumpli (kockázva)
1 padlizsán
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
1/2 kk aszafoetida
1 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
/fél zöld paprika/
1kk őrölt koriander
1/2 kk kurkuma
4 kisebb paradicsom (kockázva)
1 csokor petrezselyem
2 kk só
Felmelegítjük zsíradékot, és kisütjük benne a padizsánt (sötét barnára) és a krumplit. Összekeverjük egy edényben a gyömbért, zöldpaprikát, koriandert, kurkumát két-három evőkanál vízzel. Egy lábasban vagy wokban felmelegítünk 2 ek. olajat, beleszórjuk a római kömény és az aszafoetidát, majd megpirítjuk. Ha megvan, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és néhány percig azt is pirítjuk. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, egy-két percig kevergetjük, majd jöhetnek a kisült zöldségek. Adunk hozzá 3 kanál vizet, négy-öt percig kevergetve összesütjük. Sózzuk (bőven) rászórjuk a petrezselymet.
Bors is jó rá.
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...
Elkészítési idő:Padlizsánokat bevagdosom úgy hogy legyezőszerűen ki tudjam nyitni, közé paradicsomot és mozzarellát teszek, Himalája só,bors, oregáno, bazsalikom, pofonöntőm olívaolajjal,majd előm...
Elkészítési idő:A megpucolt és apróra vágott hagymát kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel. A megfőtt gombapaprikást a k...
Elkészítési idő: