Hozzávalók
4 adagra
A sajtgolyókhoz
400 g sajt - mozzarella
40 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
60 g zsemlemorzsa
2 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
4 csipet feketebors (őrölt)
A sütéshez
étolaj
Kicsi, körülbelül 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a pizza mozzarellát. (Ez az a fajta mozzarella, ami nem vízben ázik!)
2
Előveszünk három kis tálat. Az egyikbe rakjuk a tojást és kissé felverjük, a másikba a lisztet, a harmadikba pedig összekeverjük a zsemlemorzsát a borssal és a bazsalikommal.
3
Először lisztbe forgatjuk a sajtkockákat, majd tojásba, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ezután vissza a tojásba, majd még egyszer alaposan beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
4
Forró olajban 1-2 perc alatt pirosra sütjük őket, és papírtörlőre szedjük ha elkészült.
5
Önmagában, vagy köretként tálaljuk.
6-8 db kemény tojás 1 db egész tojás 2 db zsemle fokhagyma vöröshagyma piros paprika bors só zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt hagymát (lehet fele lila fele vörös) és az egész fokhagymagerezdeket egy serpenyőben vagy lábasban felöntitek annyi olivaolajjal, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön fed...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a man...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak alá kell a szaftot megcsinálni és közben 10-15 percenként átlocsolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű