Családireceptkönyv.hu

Karfiol steak paradicsomsalival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 fej karfiol
•4 nagyobb paradicsom
•1 fej lilahagyma
•60g olivabogyó
•1 tk. Himalája só
•1/2 tk. fekete bors
•1/2 citrom
•1 ek. kókuszzsír és 1 ek olivaolaj, vagy 2 ek. olivaolaj

Elkészítés:


1. A karfiolt vágd ketté, majd a középső felületeiről ujjnyi vastag szeleteket vágj le. Úgyelj arra, hogy a karfiol közepéből vágd ezeket a szeleteket, hogy a torzsa szépen összetartsa. Ha elég nagy a karfiol akkor 4 szeletet fugsz tudni vágni. Kisebb fej esetén csak két szeletet kapsz. A receptben a karfiolnak csak ezt a részét használjuk. A maradékot tedd hűtőbe, jó lesz például levesbe.

2. 240 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A karfiol szeleteket vékonyan, de egyenletesen kend meg olvadt kókuszzsírral, vagy olivaolajjal. A legjobb, ha szórófejes flakonnal tudsz dolgozni. A szeleteket sózd és borsozd, majd tedd a sütőbe 20-25 percre. A sütési idő felénél fordítsd meg, hogy mindkét oldalon egyenletesen piruljon meg.

3. A paradicsomot szeleteld nagy kör alakú szeletekre, a lilahagymát és az olivabogyót pedig ahogy szereted (mi apróbb darabokra vágtuk, lásd a fotót), keverd össze egy evőkanál olivaolajjal, egy kevés sóval, a fél citrom kifacsart levével. Majd szórd meg az apróra vágott.petrezselyemzölddel.

Karfiol steak paradicsomsalival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel

A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel. A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos krumpligolyók
Sajtos krumpligolyók

A krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk, z...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösbab ragu, húsmentes finomság,
Vörösbab ragu, húsmentes finomság,

Elkészítése: A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Shakshuka (arab lecsó)
Shakshuka (arab lecsó)

A paprikát és a paradicsomot vágd karikákra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát és a paradicsompüré...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk