4 db nagyobb paradicsom
1 cukkini
1 padlizsán
3-4 mozarella sajt
1 kiskanál olivaolaj
1 gerezd foghagyma
2dl telföl
1 tojás
2 kanál reszelt parmezán
bazsalikum, só, bors, steak fûszersó
A zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre.
Sózom, borsozom, megszórom a steakfûszerrel.
A telfölt elkeverem az bazsalikummal, a tojással, az olivaolajjal, az összenyomott foghagymával és a parmezánnal.
Kiveszem a tepsit és ezzel lecsepegtetem, visszatolom és 200 °C-on még kb 10 percig sütöm, amíg szépen rápirul a telfölös-sajtos öntet.
Magában is nagyon finom, én azonban hús mellé köretként tálalom.
Néhány üveget vagy tálkát készítsünk elő, amelybe majd kerül a pudingunk. Néhány eperszemet hagyjunk meg a tetejére, a többit a hozzávalókkal rakjuk mixerbe, és keverjük krémesre....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa felforr 10 percig max 12 percig főzzük és utána vegyük ki a vízből
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHagymát, paprikát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés olajban. Lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, lehámozott, felkockázott paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává. 2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában. 3. Forró olajban...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű