800 g friss spenót levél
162.4 g zsemlemorzsa
25 g sajt - parmezán
62.4 g vörös cheddar sajt
2.4 db tojás (apró, "S"-es méretű)
0.6 teáskanál fűszerpaprika
2.4 csipet só
feketebors (őrölt)
2.4 gerezd fokhagyma
A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze sima spenóttal is ugyan így kell készíteni, a különbség csak annyi, hogy a normális méretű leveleket forrázás előtt fel kell aprítani kicsit.
Egy nagy tálba kimérjük a zsemlemorzsát, a durvára reszelt sajtot, a tojást és a fűszereket, fokhagymát.
Adjuk hozzá a lecsurgatott spenótot és alaposan gyúrjuk össze.
Készítsünk belőle egyorma gombócokat.
A gombócokat tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre.
200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.
Magában, köretként, vagy előételként is kitűnő. Ketchuppal, vagy édes chilli szósszal, vagy bármilyen mártással fogyaszthatjuk.
Kiváló vega előétel, vagy köret lehet belőle! Én most bébispenótot használtam, de persze sima spenóttal is ugyan így kell készíteni, a különbség csak annyi, hogy a normális méretű leveleket forrázás előtt fel kell aprítani kicsit.
"A főtt tojásokat villával törd össze, vagy reszeld le. Add hozzá a sót, fűszereket, fokhagymát, elég sok sót elbír. Add hozzá a nyers tojásokat és annyi lisztet, hogy formázható m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent gyúrjunk össze majd helyezzük el egy szép nagy tepsiben. A petrezselymet és a gombákat nagyon picire vágjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 25 perc, sütés: 25 perc Elkészítés: A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd enyhén sós, bő vízbe, és főzd meg 20-25 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű