1 közepes fej karfiol (rózsáira bontva)
0,5 dl olívaolaj (plusz még a sütőtál kiolajozásához)
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 csipet só
2 csipet fekete bors
80 g reszelt cheddar sajt
2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk.
2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük.
3. A karfiolt és a hagymás olajat turmixgépbe tesszük. Beleszórjuk a sót és a borsot. Addig mixeljük, amíg már csak apró karfiol darabkák maradnak, beleöntjük a félretett főzővizet, ha túl sűrűnek találjuk a masszánkat.
4. Az egészet egy kiolajozott sütőtálba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt barnulni nem kezd. Zöldhagyma karikákkal megszórva melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá
Ebben a finom receptben a karfiol helyettesíti a krumplit. Így sokkal egészségesebb és különlegesebb.
A sajtot lereszeljük, icipicit megsózzuk (szerintem el is hagyható, mert a sajt úgyis sós), rászórjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott friss bazsalikomot, végül a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük,besózzuk,10 percre félretesszük. Majd kinyomkodjuk,és összekeverjük a hozzávalókat. 10 percig áll. Előkészítjük a panírhoz valókat és a zsírt a sütéshez. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes