1 közepes fej karfiol (rózsáira bontva)
0,5 dl olívaolaj (plusz még a sütőtál kiolajozásához)
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 csipet só
2 csipet fekete bors
80 g reszelt cheddar sajt
2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk.
2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük.
3. A karfiolt és a hagymás olajat turmixgépbe tesszük. Beleszórjuk a sót és a borsot. Addig mixeljük, amíg már csak apró karfiol darabkák maradnak, beleöntjük a félretett főzővizet, ha túl sűrűnek találjuk a masszánkat.
4. Az egészet egy kiolajozott sütőtálba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt barnulni nem kezd. Zöldhagyma karikákkal megszórva melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá
Ebben a finom receptben a karfiol helyettesíti a krumplit. Így sokkal egészségesebb és különlegesebb.
1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket. 2...
Elkészítési idő: 1 óraEgy magas falú serpenyőben készítsünk besamel mártást: a megolvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, ne pirítsuk meg, hagyjuk világosan. Majd egy habverővel kevergessük és folyama...
Elkészítési idő:- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük, - Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni. - Ezután felszeleteljük. - Egy mélytányérba dobjunk pici...
Elkészítési idő: 30 perc