2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lencsét, beáztatjuk, majd sós, babérleveles vízben készre főzzük, leszűrjük. Mialatt a lencse fő, egy lábasban kevés növényi olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptünk bármekkora fej karfiolhoz jól használható. Jó tudni azonban, hogy amit egy női tenyér át tud markolni, az nagyjából fél kilót nyom. Egy ekkora karfiol pedig bőven elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű