2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
Sűrű, sós palacsintatésztát készítünk: a finomliszthez állandó keverés mellett hozzáadjuk a bort és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, belekeverjük a fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixolj össze minden összetevőt, vagy a tojásokat törd össze villával, és utána keverd hozzá a ricottát, valamint a fűszereket. Jól lehet fűszerezni, mert a ricotta maga édeskés,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni. Amíg a tészta fő, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olajat hevítünk és megfonnyasztuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk, és (nem kell előmelegíteni) a sütőbe tesszük sülni úgy, ahogy van, nem szedünk le róla semmit. A fontos, hogy a padlizsán akkor jó, ha megfogjuk, és össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű