menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos csicseriborsós curry


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek. olívaolaj
1/2 hagyma finomra vágva
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1 tk. törölt koriandermag
600g friss paradicsom (vagy 400 g konzerv szilva vagy darabolt paradicsom)
400 ml konzerv kókusztej
400 g konzerv csicseriborsó leszűrve és átmosva
2 nagyobb paradicsom negyedelve
csokor korianderzöld durvára vágva
főtt basmati rizs tálaláshoz

Elkészítés:


1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és pirítsuk benne puhára a hagymát kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk 1-2 percig. Ekkor öntsük hozzá a feldarabolt friss vagy a konzerv paradicsomot. Gyöngyözve főzzük 10 percig.

2. Öntsük hozzá a kókusztejet, sózzuk és főzzük további 10-15 percig, míg a szósz besűrűsödik.

3. Most tegyük bele a csicseriborsót és a negyedekre vágott paradicsomokat, melegítsük össze jól. Korianderzölddel megszórva, rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Good food magazin 2/64.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Napraforgómagos cukkínifasírt
Napraforgómagos cukkínifasírt

A cukkinit megmossuk, és héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese

A hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sült kápia paprika-saláta
Sült kápia paprika-saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karfiolos csirkemell sajtmártással
Karfiolos csirkemell sajtmártással

A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiol leveleit, torzsáját eltávolítjuk, nem túl apró rózsákra bontjuk, megmossuk. Felforralunk 2 liter vizet, 1 kk sóval, a citromlev...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk