1 ek. olívaolaj
1/2 hagyma finomra vágva
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1 tk. törölt koriandermag
600g friss paradicsom (vagy 400 g konzerv szilva vagy darabolt paradicsom)
400 ml konzerv kókusztej
400 g konzerv csicseriborsó leszűrve és átmosva
2 nagyobb paradicsom negyedelve
csokor korianderzöld durvára vágva
főtt basmati rizs tálaláshoz
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és pirítsuk benne puhára a hagymát kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk 1-2 percig. Ekkor öntsük hozzá a feldarabolt friss vagy a konzerv paradicsomot. Gyöngyözve főzzük 10 percig.
2. Öntsük hozzá a kókusztejet, sózzuk és főzzük további 10-15 percig, míg a szósz besűrűsödik.
3. Most tegyük bele a csicseriborsót és a negyedekre vágott paradicsomokat, melegítsük össze jól. Korianderzölddel megszórva, rizzsel tálaljuk.
Good food magazin 2/64.
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMost viszont, hoztam egy másik megoldást, arra az esetre ha papír a csomagolás;) Nyújtsd ki a leveles tésztát, helyezd el rá a sajtkorongot. A tetejére halmozz rá egy marék apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször pucold meg a zöldségeket, a hagymát kockázd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le, a répát vágd negyedkarikákra, a szárzellert pedig vágd hosszában ket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű