1 ek. olívaolaj
1/2 hagyma finomra vágva
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1 tk. törölt koriandermag
600g friss paradicsom (vagy 400 g konzerv szilva vagy darabolt paradicsom)
400 ml konzerv kókusztej
400 g konzerv csicseriborsó leszűrve és átmosva
2 nagyobb paradicsom negyedelve
csokor korianderzöld durvára vágva
főtt basmati rizs tálaláshoz
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és pirítsuk benne puhára a hagymát kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk 1-2 percig. Ekkor öntsük hozzá a feldarabolt friss vagy a konzerv paradicsomot. Gyöngyözve főzzük 10 percig.
2. Öntsük hozzá a kókusztejet, sózzuk és főzzük további 10-15 percig, míg a szósz besűrűsödik.
3. Most tegyük bele a csicseriborsót és a negyedekre vágott paradicsomokat, melegítsük össze jól. Korianderzölddel megszórva, rizzsel tálaljuk.
Good food magazin 2/64.
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kikaparjuk, és a húsát felkockázzuk. A gombát felkockázzuk vagy közepes cikkekre szeljük. A feldarabolt tököt és gombát egy tálban összek...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra! Keverjük össze egy nagy tálban az olajat, balzsamecetet és szójaszószt, az apróra összevágott fokhagymát, valamint kakukkfüvet. Adjuk hozzá a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA párolt zöldségeket legcélszerűbb wok edényben készíteni. Ajánlott továbbá a zöldségeket egyenlő méretű és formájú szeletekre / cikkekre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak. Elősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és sós, vegetás vízben előfőzöm.Nem kell puhára,mert panírozásnál szét esik Leszűröm és azonnal panírozom Bő olajban kisütöm
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű