Fincsi és igazán különleges zöldségfasírt, a mártogatós pedig fantasztikus!
Hozzávalók:
20 dkg reszelt cukkini
20 dkg répa
40 dkg főtt burgonya
3 gerezd zúzott
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 evőkanál olaj
só, bors
A mártogatóshoz:
6 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
só, bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük és hozzákeverjük. Beledolgozzuk a zúzott fokhagymát is. A többi hozzávalót is belekeverjük, fűszerezzük és masszává gyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos. A tejfölbe keverjük a reszelt parmezánt, az apróra vagdosott bazsalikomot és megsózzuk, a fasírtokat ebbe mártogatjuk.
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, szárainak végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk. Az olajat fűszerezzük. (Ízlés szerint nyugodtan variáljuk a fűszereket, fokhagymával is nagyon finom.) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon). Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű