Fincsi és igazán különleges zöldségfasírt, a mártogatós pedig fantasztikus!
Hozzávalók:
20 dkg reszelt cukkini
20 dkg répa
40 dkg főtt burgonya
3 gerezd zúzott
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 evőkanál olaj
só, bors
A mártogatóshoz:
6 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
só, bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük és hozzákeverjük. Beledolgozzuk a zúzott fokhagymát is. A többi hozzávalót is belekeverjük, fűszerezzük és masszává gyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos. A tejfölbe keverjük a reszelt parmezánt, az apróra vagdosott bazsalikomot és megsózzuk, a fasírtokat ebbe mártogatjuk.
A babot a főzés előtti este áztasd vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, a zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd a babot egy nagyobb lábosba, öntsd fel két lit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hosszában 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, vagy ha elég vastag a cukkini, akkor felkarikázzuk, besózzuk, és 5 percre állni hagyjuk. Elkészítjük az olívaolajat: a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük,besózzuk,10 percre félretesszük. Majd kinyomkodjuk,és összekeverjük a hozzávalókat. 10 percig áll. Előkészítjük a panírhoz valókat és a zsírt a sütéshez. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes